Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tävlingskonsulent istället för generalsekreterare

Vid helgens möte fattade förbundsstyrelsen beslutet att skjuta upp rekryteringen av en generalsekreterare till hösten. Skatåsspelaren Ulf Wallman kommer under tiden att arbeta som tävlingskonsulent för att avlasta kansliet och tävlingskommittén.

Svenska Bouleförbundets styrelse beslutade alltså i helgen att skjuta upp rekryteringen av generalsekreterare.
– Vi kunde inte möta lönekraven från vår huvudkandidat till posten och övriga kandidater uppfyllde bara delvis våra krav. Processen tog lång tid och vi väljer att tillfälligt avvakta med den för att återuppta den till hösten, förklarar förbundsordförande Ingela Eriksson beslutet.
Istället tillsätter man en tävlingskonsulent under sex månader. Ett uppdrag som ges till Ulf Wallman, flitig boulespelare från Lerum som tillhör Skatås Bouleklubb. Hans arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara av administrativ art för att avlasta både Karin Lisshamre på kansliet och tävlingskommittén.

Erfaren boulespelare
För de flesta boulespelarna är Walle, som Wallman helst kallas, en välkänd figur. Han förälskade sig snabbt i sporten när han 1996 provade på den och tillbringade snart all sin lediga tid på gruset. Walle lärde känna Stefan Holmström, som nyss flyttat till Lerum, och efter att ha tränat flitigt under hans ledning började framgångarna dyka upp. 2002 tog Walle ett stort steg framåt, då han tillsammans med Harko Verhagen och Pontus Thuresson vann landslagskvalet och fick representera Sverige i NM, där laget slutade trea, och vara med om att vinna Nordsjöturneringen i Bryssel.
Flytten hade gått till Lindome och under Anders Stenmans vingar etablerade Walle sig än mer. 2004 vann han SM-trippeln tillsammans med Magnus Johansson och Håkan Hallberg, året därpå med Håkan Hallberg och Håkan Berg.
Numera huserar han i Skatås och kämpar alltjämt på banorna där han njuter av omgivningarna, umgänget och själva tävlingarna i högre utsträckning än vad han räknar vinster.
– Jag vill fortfarande vinna, säger han. Men det är inte lika blodigt längre. Jag har mer och mer engagerat mig i klubben och i boulen i övrigt. Därför ser jag framemot mitt engagemang i SBF.

Administrativ länk
Walle börjar sitt arbete den 26 maj med att vistas på kansliet i Stockholm för att tillsammans med Karin sätta sig in i rutiner och arbetsuppgifter. Annars kommer han huvudsakligen att arbeta från sitt eget kontor i Lerum.
– Jag kommer i första hand att vara en länk mellan förbundet och arrangörerna. Men självfallet är alla medlemmar välkomna att kontakta mig med frågor och funderingar. Förbundet har ju de senaste åren haft ambitionen att höja kvaliteten på tävlingarna men kanske inte lyckats fullt ut. Man har också konstaterat att det i hög utsträckning är upp till klubbarna att skapa bra arrangemang, men de behöver stöd i det arbetet och det är bland annat där jag kommer in, säger Walle själv.
– Ulf blir ett bra tillskott för vår tävlingsverksamhet. Han kan boule på bredden och på djupet, vilket är viktigt. Ulf kommer även att arbeta med EM-förberedelserna och då är det bra att han finns i området. De diskussioner vi haft hittills har varit givande och det ska bli kul att jobba tillsammans med Walle, säger Ingela Eriksson.
Tidigare har Wallman arbetat som säljare, försäljningschef, marknadschef och drivit några företag. I botten är han utbildad marknadsekonom.
– Jag hoppas att mina erfarenheter inom näringslivet och boulen kan vara till nytta. Men jag har inte satt mig in i allt ännu så tiden får utvisa hur det blir. Men ett är helt säkert – jag ger mig inte in i något utan att satsa med hela hjärtat. Det vet de som har mött mig på banan...

Publicerad: 2011-05-19

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se