Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

NM: Sverige - Norge

De båda herrlandslagen förlorar återigen och är utslagna ur NM. Förstalaget kämpar sig uppåt från 2-8 men kommer inte hela vägen. Matchen slutar 10-13. Även U23-herrarna förlorar mot Norge.

Sportchefen Anders Larsson, herrlandslagets förbundskapten, vill inte uttala sig om U23-herrarnas insatser eftersom han följt sina egna spelare under långa matcher och inte hunnit se de yngre förmågorna.
När det gäller hans eget landslag konstaterar han återigen att det varit alltför blandad kvalitet på spelet.
- Från bra klot till dubbelmissar. Sådana håller inte på den här nivån - gör laget två dåliga klot i rad kan det bli väldigt kostsamt.

Tre av de fyra spelarna debuterar i internationella mästerskapssammanhang och Anders Larsson ser också lagets insats som ett bevis på att en annan av hans teser är riktig:
- Det här visar samtidigt hur oerhört viktigt, lärorikt och värdefullt det är att få komma ut och spela på den här nivån.

I augusti ska Anders Larsson ställa upp två herrlandslag på EM i Göteborg. Man kan ana att ingen av NM-spelarna slog sig in som självklar deltagare där.
- Jensa har varit stabil när det gäller läggspelet, tycker jag. Bortsett från det är det ingen som varit sämre eller bättre än någon annan, säger Anders Larsson.

Som nu håller tummarna för damerna och juniorerna. I de klasserna lär samtliga svenska lag ta sig till semifinal, efter att samtliga besegrat norrmännen i dagens sista spelomgång.

Publicerad: 2011-05-21

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se