Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

EVC: Lottningen

Lottningen inför Euro Veterans Cup genomfördes på fredagskvällen i anslutning till middagen som hölls för de deltagande landslagen. Sveriges förstalag inleder med tufft motstånd mot den regerande mästarnationen Tyskland.

Det tyska landslaget fastnade längre än avsett på flygplatsen i Danmark och var det enda som inte hann fram till middagen och lottningsproceduren. Det svenska förstalaget - Carina och Claes Jansson, Karl-Gustaf Rundberg och Lee Ekström - kanske kan dra nytta av tyskarnas sena ankomst när de inleder turneringen med att möta den regerande mästarnationen.
Därefter möter svenskarna sina skandinaviska grannar i tur och ordning - först Danmark, sedan Norge.

Det svenska andralaget - Leif Ljungsryd, Anders Tapper, Yngve Evaldsson och Christer Larsson - får också hårt motstånd redan i första mötet. Då ska det ta sig an fjolårstvåan och 2009 års mästare Holland.
I andra mötet väntar Tjeckien och slutligen Skottland.

GRUPP A
Skottland
Holland
Sverige 2
Tjeckien

GRUPP B
Tyskland
Norge
Danmark
Sverige 1

Rapporterna från Malmö i övrigt berättar om regn. Örestad Opens upptakt har därför fått flytta in i Bouletoftahallen och skyttetävlingen skjutas upp. Ett sextiotal personer ska vara på plats för att spela flaska och lyssna till The Ark-medlemmarnas sextio- och sjuttiotalsfavoriter.
Säkerligen hoppas de alla på bättre väderlycka imorgon, då 43 trippellag möts i Bouletourens tredje deltävling. Det gör i alla fall tävlingsgeneralen Sven Jönhede:
- Vi hade vädergudarna emot oss i fjol - det vill vi inte ha igen.

Publicerad: 2011-05-27

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se