Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

EVC: Sverige 2 till semifinal

Efter två spelade omgångar är Sveriges andralag klart för semifinal i Euro Veterans Cup. I grupp B, där Sverige 1 huserar, har det blivit ett riktigt getingbo.

Sveriges förstalag - Jansson, Jansson, Rundberg och Ekström - slog den regerande mästarnationen Tyskland med 2-1 i morgonens och den internationella cupens första möte. Sedan dess har alla i gruppen slagit varandra med samma siffror och den tredje och sista omgången i gruppspelet blir direkt avgörande för vilka som går till semifinal.

Alla har chansen i grupp B
I den andra omgången ställdes Sverige 1 mot Danmark som just förlorat mot Norge med 1-2. Och 1-2 blev det alltså även här, till svenskarnas nackdel. Och samtidigt besegrade Tyskland det norska landslaget med 2-1.
Sverige måste alltså vinna över Norge i den sista gruppspelsmatchen för att ta sig till semifinal, dit de i så fall får sällskap av det lag som vinner mötet mellan Danmark och Tyskland.

Holland troligen till semifinal
I grupp A, där Sveriges andralag bestående av Quatre Boules-spelarna Evaldsson, Larsson, Ljungsryd och Tapper spelar, är läget något klarare.
Svenskarna har vunnit båda de hittills spelade mötena, mot Holland och Tjeckien, med 2-1 i matcher och kan räkna med en plats i semifinalen. Tjeckien har två förluster och är ute ur leken.
Det troligaste scenariot är att Holland gör svenskarna sällskap till semifinalerna. Det holländska laget möter det redan utslagna tjeckiska i sista omgången och är dessutom det enda som har en seger med siffrorna 3-0 (mot Skottland). Således kan skottarna inte gå om svenskarna även om de skulle vinna över dem i det avslutande gruppspelsmötet.

 

Publicerad: 2011-05-28

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se