Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

EVC: Sverige 2 - Tyskland i finalen

Tyska landslaget går alltså, som vanligt, till final i Euro Veterans Cup. Där möter de Yngve Evaldsson, Christer Larsson, Leif Ljungsryd och Anders Tapper - det svenska landslag som halkade in i turneringen i allra sista stund.

Sverige 2 besegrade Sverige 1 med 2-1 i matcher och ställs nu mot den regerande mästarnationen Tyskland i finalen. Oavsett hur Tapper och hans mannar lyckas där har de redan åstadkommit den bästa svenska insatsen i veteranlandskampens historia.
Inte illa för ett lag som först i onsdags kväll fick besked om att de skulle delta i turneringen. Nu möter svenskarna Tysklands Anita-Dolores Barthélemy, Hilmar Lißner, Rolando Jecle och Klaus Eschbach. En vinst nu och guldet stannar i Sverige, för första gången någonsin.

Publicerad: 2011-05-29

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se