Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Snart ska nästa landslag utses

Nästa lördag, den 10 juni, samlas de 16 veterantripplar som via kvalspel avancerat till finalhelgen i Stockholm. Där gör de upp om vilka som ska bli officiella landslagsspelare den kommande perioden.

På plats finns då fjolårets segrare, Claes och Carina Jansson samt K-G Rundström, Coccinelle PC, som tillsammans med Lee Ekström, Fagersjö PS, slutade på fjärdeplats i Euro Veterans Cup som avgjordes i helgen. Även Lee Ekström är med i helgen, tillsammans med klubbkamraten Sven Sandin och Kjell Alkbo, Sitting Boule.

Två av silvermedaljörerna från Euro Veterans Cup, Leif Ljungsryd och Anders Tapper, får ännu en chans att besegra de regerande mästarna. Precis som i fjol spelar tillsammans med Palle Olsen. Då slutade laget på tredjeplats.

Också fjolårets tvåor, Bouleros Beril Adlivankin, Hans Ekström och Leif Eriksson, har kvalat in på nytt. BK Kärnan har en av sina nordiska mästare, Jonny Patron, med i finalen - nu tillsammans med Roland Bengtsson och Gert Olsson.
Sörbyängens Kjell Andersson gick till kvartsfinal i den öppna klassen när Örestad Open avgjordes i helgen som gick. I landslagskvalet spelar han tillsammans med två herrar från 018, Lars Frykberg och Olle Larsson.

Kampen om landslagsplatserna kommer att bli tuff. Det ser man redan innan man nämner Åke Löwbeer, Anders Nyström, Adalbert Kamerer, Göran Sandell, Kent Tungström och alla de andra välrenommerade spelare som finns på plats i helgen.

Se lottningen och följ resultatrapporteringen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2011-05-31

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se