Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Landslagsspelare mot Frankrike

I helgen åker tre svenska tripplar till Clermont-Ferrand i Frankrike. Där spelas en nationell tävling som samlar 256 franska lag - av bästa klass, enligt arrangören. De tre redan klara EM-spelarna får sällskap av fjolårets segrare i Bouletouren samt av Robert Beijmo, Rickard Nilsson och Jens Tereschenko.

Att följa med på den här resan är priset Anders Csapó, Robin Johansson och Jesper Skult får för att de vann förra årets upplaga av Bouletouren.
- I och med att alla tre är landslagsspelare är det naturligtvis intressant att följa dem också, säger förbundskapten Anders Larsson.

Han ställer dessutom upp sex landslagsspelare enligt följande:
Patrik Andersson, Thomas Wiede, Rickard Nilsson i det ena laget, Jens Terestchenko, Robert Beijmo och Albin Plantin i det andra.

Sedan tidigare är Andersson, Wiede och Plantin klara för spel vid EM i Göteborg i augusti. Anders Larsson ska ge ytterligare fem spelare äran att delta där.
Hur nära är Beijmo, Nilsson och Terestchenko att ta tre av de platserna?

- Ja, det är åtta spelare som ska tas ut och jag vill testa lite. De spelare som är med här är självklart intressanta, men de tre som inte är klara för EM sedan tidigare är det inte nu heller. De gjorde bra ifrån sig under Örestad och har gjort det tidigare. Men det finns fortfarande spelare kvar på hemmaplan som också är intressanta för EM, säger Anders Larsson.
Rickard Nilsson kommer att gå som skytt tillsammans med Halmstadspelarna Andersson och Wiede.
- Jag vill testa Rickard i en spontan skytteroll. Han har ju mest gått som mitt tidigare och jag vill se hur han klarar av att gå som skytt under en turnering på den här nivån.

Markel Sjöström assisterar Anders Larsson som ledare under tävlingen.

 

Publicerad: 2011-06-07

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se