Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Är du lika bra som landslagsspelarna?

Nu kan du se de övningar landslagsspelarna varje månad rapporterar in till landslagsledningen, göra dem själv och jämföra ditt resultat med landslagsspelarnas.

I dokumentet Lägg och skytteövningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns instruktioner till hur övningarna som presenteras i dokumentet Rapporteringsövningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.ska genomföras. Observera att man bara spelar ett klot per station och därefter går till nästa övning – och att övningarna ska genomföras i just den ordning som presenteras, så att man hela tiden tvingas variera mellan skott och lägg, olika avstånd och hinder.
Först skjuter man alltså ett skott från sju meter mot det ljusa klotet i ”Moment 1”. Därefter lägger man ett klot från sju meter enligt ”Moment lägg rull” och så vidare. På blanketten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du både se övningarnas ordning och fylla i dina poäng.
När du gjort den tionde övningen och skjutit mot det ljusa klotet i ”Moment 3” från nio meter börjar du om med den första övningen igen. Alla tio övningarna görs tre gånger i följd och eftersom man kan spela hem fem poäng i varje övning är högsta möjliga poäng 150.

Landslagets snitt: 62,2
Högsta inrapporterade resultat från landslagsspelarna är 87. Vem som ligger bakom vilka resultat avslöjar landslagsledningen inte. Så mycket som att det är en av damerna som ligger bakom toppnoteringen får vi ändå reda på.
Landslagets snitt i april var 55,6 poäng och medianvärdet 57. I maj ökade medelresultatet till 62,2 och medianresultatet blev 61 poäng. Det är inte lika många landslagsspelare som rapporterat in resultaten i maj som i april, så medelresultaten är inte helt jämförbara.
Hur som helst är det nu enkelt att kolla om du är lika bra som landslagsspelarna. Får du mer än 61 poäng kanske du ska fundera över att ta kontakt med förbundskaptenerna?

Taktiska övningar
Andra övningar som landslagsspelarna har fått jobba med finns i dokumentet Övningar A4 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med tillhörande blankett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här handlar det om taktik och man ska jobba två och två. Bland alla de matchsituationer som illustreras i dokumentet väljer man ut 15. Tillsammans diskuterar man olika tänkbara lösningar på scenariot innan man spelar. Den ena spelaren använder ljusa klot och den andra mörka – båda försöker få så många poäng som möjligt. När alla kloten är spelade antecknar man vem som fick hur många poäng, lägger upp övningen igen och byter klot, antecknar på nytt resultatet innan man går över till nästa övning.

Publicerad: 2011-06-08

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se