Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lag Plantin enda svenska vidare

Landslaget bestående av Robert Beijmo, Jens Terestchenko och Albin Plantin är det enda svenska som är kvar i den nationella franska tävlingen i Clermont-Ferrand.

För Boultoursvinnarna Csapó, Johansson och Skult och lag Andersson, Nilsson, Wiede tog tävlingen slut i och med 64-delsfinalen.
- Det räcker med att man gör ett enda misstag så är man illa ute. Då smäller de in kallarna, sägerförbundskapten Anders Larsson.
Som exempel nämner han att lag Skult inledde sin sista match med att ta tre poäng. En dåligt spelad kula i rundan efter öppnade möjligheten för motståndarna att ta en sexa.

- Hur har det gått för Rickard i skytterollen?
- Både han och Wiede har varit lite halvilla ute, så de har snurrat en del. Eller halvilla - de har verkligen inte spelat dåligt men det räcker med att man inte träffar ett skott för att man måste fundera på att göra någonting åt det.

Plantin och kompani spelar nu 32-delsfinal. För de båda andra svenska lagen - och alla de franska som blev utslagna i poolspelet eller 64-delen - är det bara att anmäla sig till nästa tävling, B-turneringen, som startar omgående. Bortsett från de tre svenska lagen är alla franska och motståndet i B-tävlingen kan man inte heller klaga på. Där finns bland andra den mångfaldige världsmästaren Thierry Grandet och hans lag, som blev utslagna av Christian Fazzino med lagkamrater.

Publicerad: 2011-06-11

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se