Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Stockholms Bouleklubb segrar i landslagskvalet

Lars Rahme, Hannu Lilja och Hasse Lindberg vinner årets landslagskval för veteraner. I "finalen" besegrade de Anders Tapper, Leif Ljungsryd och Palle Olsen från Quatre Boules.

Till en början såg det ut som att finalen skulle bli en enkel historia för spelarna från Stockholms Bouleklubb. De skaffade sig ett rejält övertag, men Tapper och hans mannar gav sig inte. Tapper och Ljungsryd var båda med och tog silver i Euro Veterans Cup och trippeln från Quatre Boules visar ofta att de är ett lag att räkna med. Nu kämpade de sig tillbaka in i matchen och när den väl var över skrevs siffrorna till 13-10.

Finalen är inte en final i egentlig mening. Eftersom den sista etappen av landslagskvalet är ett poolspel blir det laget som vinner vinnarmatchen som tar hem den slutgiltiga segern. Tapper och hans lagkamrater behövde därmed spela ytterligare en match om andraplatsen - mot Sörbyängens Kjell Andersson i lag med Lars Frykberg och Olle Larsson från 018 - och man kan förmoda att det kändes rätt bra för Malmöspelarna att vinna silver efter att ha förlorat mot guldmedaljörerna. Guld till Stockholm, silver till Skåne och brons till Svealand alltså.

På fjärdeplats slutade västgötarna Stefan Månsson, Bengt-Åke Fors och Lennart Karlsson. Karlsson spelar för Tibro BS Déjà Vu medan hans båda lagkamrater hör till Karlsborgsklubben Carl XIV Johan.

Fjolårets segrare - Carina Jansson, Claes Jansson och K-G Rundberg från Coccinelle PC - tog sig aldrig vidare från första dagens spel. Och någon spikrak väg till segern var det inte heller för lag Lindberg. Under lördagens trippelknock fick de se sig besegrade två gånger - dels av Fagersjös Lee Ekström och Sven Sandin tillsammans med Sitting Boules Kjell Alkbo, dels av Nordboulens Per Sterner, Kjell Karp och Curt Renkonen.
Båda dessa lag tog sig också vidare till söndagens dubbelknock.

Och väl där visade lag Lindberg vinnartakterna - de tog revansch på Lee Ekström och slog lag Tapper redan i dubbelknocken. Tapper klarade sig vidare till det slugiltiga poolspelet ändå, men lag Ekström försvann. Det gjorde även Nordboularna och fjolårstvåorna från Boulero - Bertil Adlivankin, Leif Eriksson och Hans Ekström.

Publicerad: 2011-06-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se