Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Minnesord över Jan Sjölander - en av våra största ledare

En av Svenska Bouleförbundets största ledare lämnade oss den 11 juni. Jan Sjölander var ordförande i Svenska Bouleförbundet mellan åren 1996 och 2001. Han blev 74 år.

Jan Sjölander var en av våra absolut största ledare som med sitt engagemang och sin entusiasm utvecklat boulen i både Sverige och Europa.  Efter sig lämnar han ett oerhört stort tomrum, svårt att fylla. Men också de högst påtagliga resultaten av sina gärningar – i Tyringe, Sverige och Europa.

Sin sjukdom till trots motionerade Jan till årets årsmöte om och för ungdomsboulen. Han hade alltid ett gott öga till ungdomar och många är de ord som kan användas för att beskriva vad han åstadkommit för såväl yngre som äldre spelare.

Till Europaförbundets ordförande, Flemming Jensin, kom Jan med ett färdigt förslag om hur man kunde starta en tävling för europeiska klubbar. En fantastisk idé som utvecklats till att idag vara en av världens bästa klubbundna tävlingar – Europacupen.

Jan och Flemming har genom åren hållit kontakten och återkopplat idéer och tankar om hur man kan fortsätta att utveckla Europacupen. Det var Jan i ett nötskal – han ville hela tiden utveckla vår sport, alltid med omtanke och ödmjukhet.

Jan var även med och startade ungdomslandskamperna mellan Sverige och Danmark i mitten av 90-talet tillsammans med andra lika engagerade ledare. Han var också en av de första att gratulera mig när jag blev invald i CEP och kan jag bara åstadkomma en bråkdel av vad Jan har gjort för vår sport är jag nöjd.

Kvar finns minnena. Kvar finns också Jans gärningar, resultaten av ett stundtals mödosamt och slitsamt arbete.  Jan kan vara helt förvissad om att ha gjort gott för oss alla som älskar boule och vi är många som kommer att sakna honom.

Ingela Eriksson
Ordförande
Svenska Bouleförbundet

Publicerad: 2011-06-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se