Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Elitserien i Halmstad

Seriespelets första sammandrag 2011 gick av stapeln i Halmstad. Helgen började med att man möts av morgonpigga boulesjälar som står och tränar innan man själv ens känner att man har vaknat. Och den slutade med att man åker därifrån lika seg och trött i kropp och huvud som vanligt.

En liten kul grej som i alla fall jag uppmärksammade trots att jag knappt vaknat var att det i kiosken stod fyra stiliga herrar och serverade boulefolket med det man önskade sig. Något som man inte ser så ofta.

I lördagens inledande omgång möttes direkt två av de lagen som man på förhand har sagt att man ser som topplag. Lindome mot Sitting Boule, där Lindome drog längsta strået och vann med 3-1 i matcher. Men det kunde sett annorlunda ut menar Sitting Boules Kenneth Köhalmi.
- Vi hade chans att göra match mot Lindome, men gjorde det inte. Kenneth säger också att de 5 poäng det tagit under helgen är godkänt med tanke på deras spel.
- Alla har underpresterat i helgen, även om spelet blev bättre på söndagen. Han tror att mycket hade med vädret att göra, då vädret var bättre på söndagen. Han menar också att de flesta klubbar har underpresterat under helgen.
- Coccinelle spelade sämre än jag trodde de skulle göra.

Lindome fick i andra omgången möta Coccinelle, även det ett lag som ses som ett av topplagen. Men där slutade det med förlust med 0-4. Något som även Henrik Hugosson menar kan ha berott på vädret.
- Så fort det regnar är det kasst spel. Målet var 8 poäng under helgen och vi tog 7.

Efter helgens sex omgångar så är det Halmstad som ligger i topp med 10 tagna poäng av 12 möjliga. Deras taktik har varit att de kört med ett läggande lag och ett skjutande lag. Rickard Jacobson säger att spelet har varit ganska stabilt och att det är stabiliteten som gör det.
- Andra klubbar har saknat stabila lägg och att de kan ha spelat mycket bättre medans vi har spelat på en förväntad nivå.

Strax under Halmstad i tabellen ligger Coccinelle, även de på 10 poäng. Coccinelle hade på pappret tre riktigt tuffa möten i helgen då man bland annat mötte Lindome, Sitting Boule och Sibirien. Några av de lag som många sett som förhandsfavoriter. Coccinelle gick segrande ur alla de tre mötena. Joachim Andersson är mycket nöjd med helgens reslutat.
- Vi siktade på 7-8 poäng och åkte hem med 10 poäng. Att vi skulle åka hem med 6 poäng från söndagen trodde vi inte. Joachim säger att de vunnit matcherna men har många gånger stått med 4-5 klot kvar på handen och inte lyckats ta vara på lägena. Det är vår svaga sida, säger han.

På tredje platsen just nu ligger Sibirien på 8 poäng från helgens spel. Albin Plantin är ändå nöjd med helgens resultat, men anser att det inte är samma spänning i Elitserien i år.
- Det är lite lojt på alla håll och det känns bara som om det är en transportsträcka.

Allra längst ner i tabellen finner vi Ronneby, som endast lyckats få med sig 1 poäng från de sex omgångarna. De var nära att plocka med sig ytterligare 1 poäng från mötet med Sibirien, men lyckades inte riktigt knyta ihop påsen i den sista matchen där de hade en ledning med 12-6, men förlorade med 12-13. Vi har underpresterat en hel del, säger Roger Svensson. De var nära i en massa matcher, men det räckte inte till.
- Regnet sög musten ur oss, men spelet har varit betydligt bättre under söndagen även om vi inte är så nöjda med att vi inte tog fler poäng.

Boulsjevikernas Markel Sjöström säger att de hade önskat att de tagit fler poäng från helgen.
- Det var surt att torska mot Skatås och Boulero. Vi hade åtminstone velat ha oavgjort, men å andra sidan spelade de bra.

Eftersom det från och med i år är ett nytt spelsystem möts man bara en gång i grundomgångarna under två helger. Efter det får de sex överst placerade spela ett tredje sammandrag, där man kan säga att det blir en ny liten serie där de sex möter varandra och det lag som toppar efter alla fem mötena blir segraren av Elitserien 2011.
Som det ser ut just nu i tabellen är det Halmstad, Coccinelle, Sibirien, Skatås, BK Srtand och Boulero som kommer att göra upp om Elitseriens första plats. Lindome kommer först på en sjunde plats tätt följt av Boulesjevikerna på den åttonde platsen. Dessa två placeringar behöver inte spela den tredje helgen då de varken kan vinna eller riskera att åka ur serien. Lite som ett ingenmansland. Placeringarna efter det, plats 9 (Sitting Boule), plats 10 (La Boule d’or), plats 11 (Åstorp) och plats 12 (Ronneby) får även de spela ett tredje sammandrag då de riskerar att åka ur Elitserien. De får då även sällskap av de två lag som kom överst i tabellen i Division 1 Norra och Södra. Den norra divisionen leds för tillfället av Boo SK och den södra leds av Kärnan som vann alla sina möten under helgen.

Lindome och Sitting Boule finns som sagt inte med bland de sex överst placerade som får göra upp om titeln som vinnare av Elitserien 2011. Något som i mångas ögon kan ses som lite förvånande. Men det är som sagt ett sammandrag kvar där mycket kan hända. Det har vi sett förr. Den andra omgången kommer spelas i Malmö den 13-14 augusti.

Halmstad gjorde ett väldigt bra arrangemang och det flöt på bra utan några problem. De har en stor skara folk som ställer upp och det märks.
Vill man se tabellerna i sin helhet och omgång för omgång kan man klicka sig in här på SBF online - Seriespel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2011-07-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se