Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nationella Juniorlägret har startat

Årets nationella juniorläger i boule genomförs i Helsingborg, med start igår torsdag, och avslutas på söndag vid lunchtid.

Henri von Eggers Patron, medlem i Kärnan och coach för juniorlandslaget, är ytterst ansvarig för lägrets genomförande. Till sin hjälp har han medlemmar ur Kärnan som svarar för logistik och övrig markservice, samt ett 10-tal ledare som medföljer ungdomarna från olika klubbar.

 

Till lägret var 50 juniorer anmälda, men på grund av sjukdom och andra förhinder kom ”endast” 42 till start. En siffra som trots allt får anses som klart godkänd då det var ett antal år sedan som så många deltog i det årligen återkommande lägret.  

 

Samtidigt som deltagarna började samlas på Gröningen växlade vädret från solsken och 25 grader till mulet och 17 grader. En växling som skedde inom 10 minuter. Det är bara att hoppas att vädergudarna är med oss under helgen och att vi inte behöver tillgripa alternativet Jutan, som är Helsingborgs boulehall.

 

Samtliga deltagare är förlagda i stugbyn på Råå Camping, strax utanför Helsingborg. Träning och spel sker nere på Kärnans boulebanor på Gröningen.

 

Henri och Jonny Patron har gemensamt lagt upp ett program som innebär teknikträning, spelövningar och olika tävlingar. Eftersom färdigheterna varierar, några är nybörjare och andra är juniorlandslagsspelare, så är programmet anpassat för att tillfredsställa alla.

 

Förutom boule kommer det givetvis även att finnas tid för bad och andra fritidsaktiviteter. 

Publicerad: 2011-07-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se