Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lyckat juniorläger i Helsingborg

Årets juniorläger blev så lyckat som medlemmarna i BK Kärnan och juniorlandslagets förbundskapten Henri von Eggers Patron hade hoppats på.

Efter inkvartering på Råå Camping kunde torsdagskvällen ägnas åt egen förströelse och att lära känna övriga deltagare.

En rejäl frukost serverades på campingen innan samtliga transporterades till Gröningen och bouleplanerna alldeles nere vid Öresund. Fredagens träning började därefter med uppvärmning i form av stafettboule och sedan bedrevs teknikträning fram till lunch. Eftermiddagen ägnades åt bad och minigolf ute på campingen vilket uppskattades av samtliga ungdomar utan undantag. Efter middag avrundades dagen med boulespel på Jutan som är Helsingborgs allaktivitetshus.Stafettboule och yngste deltagaren. Vad månde bliva?

Som meteorologerna hade förutspått kom ett rejält regnväder in över Skåne på natten till lördagen. Då väderprognosen för resten av dagen såg aningen ”blöt” ut var det därför inte svårt att ta beslutet att lördagens verksamhet fick förläggas till Jutan. Efter uppvärmning genomfördes teknikträning och för de mer avancerade juniorerna blev det kanske lite av en höjdpunkt att Jonas Jacobsen tog hand om dem tillsammans med Jonny och Viktor von Eggers Patron. Under eftermiddagen genomfördes en tävling med mixade lag och när det var dags för återtransport till campingen var det ett trött gäng som äntrade bussar och bilar. Kvällens avslutning blev ett fyrverkeri med blixt och dunder i form av årets första ordentliga åskoväder.

Efter att på söndag morgon ha lämnat stugbyn och campingen avslutades lägret under förmiddagen på Gröningen. Efter en del småtävlingar i form av lägg och skytte samt intervjuer för Helsingborgs Dagblad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.var det sedan dags för lunch och därefter vidtog hemfärd.

Ungdomarna och medföljande ledare verkade nöjda med lägret och samma sak gäller för oss i Kärnan. Det har varit en upplevelse att som arrangör få följa detta fantastiska och fina gäng. De äldre tog hand om de yngre på ett föredömligt sätt och lovorden från personal och övriga gäster på campingen var översvallande. Svensk boules framtid finns bland våra ungdomar! Det är närmast kriminellt om vi inte tar tillvara denna möjlighet.

Som avslutning vill jag tacka alla medlemmar i Kärnan som ställde upp med service och engagemang för att göra juniorlägret till vad det blev.


Kärnans egen "köksmatador", Jonny Patron, in action.

Publicerad: 2011-07-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se