Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Rekord igen för Varbergs Strandcup

Varbergs Strandcup slår rekord igen. Aldrig tidigare har så många anmält sig i öppen trippel eller öppen dubbel. Det står klart redan nu - trots att det inte gått att anmäla sig de senaste dagarna, eftersom SBF Online slagits ut av danskt regnväder.

De sista dagarna har Strandcupens Mats Peterson känt sig en smula förtvivlad över att tävlingssystemet legat nere.
- Jag har tänkt tanken förut - vad händer om vi inte kommer åt SBF Online och inte vet vilka lag som anmält sig när vi ska göra lottningen. Kan tre kärnkraftverk i Japan slås ut förstår man ju att SBF Online kan göra det. Och att det kunde varit värre, säger han.

Det kunde det sannerligen. Mats kan glädjas - och gör det - åt att både det gamla rekordet i den nationella huvudtävlingen, 85 trippellag, och söndagens öppna dubbeltävling, 100 lag, kommer att slås i år.

Kanske tur då att Strandcupen får extra spelyta i år, sedan kommunen beslutat att göra om en angränsande tennisbana till lekplats. Bygget startar inte förrän efter Strandcupen har spelats och grusplanen står till boulespelarnas förfogande.
- Där får vi plats med sexton banor, säger Mats.

Till Kjells Minne, den öppna dubbeln för veteraner 60+ som spelas på torsdagen, har man utökat det maximala antalet lag till 136 och nu tvingats sätta stopp för fler anmälningar. Eftersom tävlingen spelas som monrad måste alla lag hålla till på samma spelplats.

Mats tror på gott om deltagare också i fredagskvällens mixdubbel. Till den anmäler sig på plats mellan klockan 16 och 16.45. Klockan 17 startar spelet.
Redan imorgon, onsdag, startar Stenbrottets boulekavalkad med en företagscup - som även den har rekordmånga deltagare.

Publicerad: 2011-07-05

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se