Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Fanny och krigarseger i semifinalerna

Lindomes Henrik Hugosson, Alex Lindqvist och Alexander Norin möter Kenneth Köhalmi, Maths Lind och Kjell Pettersson, Sitting Boule, i finalen. Lindome besegrade de regerande Strandcupsmästarna med 13-0 i sin semifinal.

Henrik Hugosson, som går som läggare i Lindomelaget, hade visserligen tur med ett skott - när han sköt hatt på ett eget klot framför innan han träffade motstondarkulan som skulle, och gick, bort. Annars var det inte mycket att snacka om i den semifinalen. Alex Lindqvist visade ingen pardon och ett stensäkert skytte.
Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson får med andra ord nöja sig med en tredjeplats i årets upplaga av Varbergs Strandcup.

I den andra semifinalen såg det helt annorlunda ut. Varken Sibiriens Anders Csapó, Robin Johansson och Jesper Skult eller Sitting Boules Köhalmi, Lind och Pettersson hittade det spel som tagit dem fram till semifinalerna. Inledningsvis var det framför allt i Sitting Boules spel det verkade ha gått troll - Kjell Pettersson gjorde fina lägg emellanåt men annars var det inte mycket som stämde.
Trots påtaglig frustration vägrade Köhalmi, Lind och Pettersson att ge upp. Vid ställningen 5-10 kunde de kamma hem en femma och ett par vändor senare vann de med 13-10.

I B-finalen vann Robert Merens, Pontus Thuresson och Magnus Wedel, Halmstad Petank, över Patric Larsson, Carl-Johan Möller och Johan Skagerlund, BK Strand, som i sin semifinal slog ut landslaget Goldéus, Plantin och Terestchenko.

Publicerad: 2011-07-09

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se