Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Uppsala rustar för SM

I Uppsala förbereder man sig för SM som spelas den 24-30 juli. Det blir spel i parkmiljö, på banor med varierande underlag. Seedningen är gjord och under veckan kommer lottningen. Matsedeln är klar och parkeringsplatser ordnade.

Spelplatserna i Uppsala – Botaniska trädgården, Engelska parken (eller Carolinaparken) samt Blåsenhus – är visserligen centralt belägna men för de SM-spelare som behöver ta bilen finns ett område med 300 parkeringsplatser i kvarteret bredvid Blåsenhus campus. Därifrån har man max 400 meter att gå för att komma till SM-området.
Den som har handikapptillstånd får mot uppvisande av detta parkera ännu närmare spelområdet. (Skicka gärna in en föranmälan om handikapparkering till SM-arrangören.)

Se karta över spelområdet i Uppsala Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

– Det är hårda banor, på grusgångar, i Engelska parken, blandade banor som är lite mjukare i Botan och på parkeringsplatserna i Blåsenhus är det rullbanor med en lätt lutning, säger Kenneth Mellin från arrangerande Örsundsbro SK.

Nya nummerlappar och färsk matsedel
Matsedeln Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns nu på SM-sajten Länk till annan webbplats.. Lunchkuponger kan både köpas på plats i Uppsala och förbeställas.
Från och med klockan 16 på lördag den 23 juli kan man hämta sina klubbpåsar i SM-kansliet som därefter håller öppet dagligen mellan klockan åtta och 20.
Nytt för i år är de gula nummerlappar som delas ut till regerande Svenska Mästare från i fjol. Alla utom Simon Cohen, som är avstängd från spel efter en dom i Svenska Bouleförbundets disciplinnämnd, hans lagkamrater Jonny Patron och Lena Rut Ahl samt minioren Lava Franck finns på plats för att försvara sina titlar i Uppsala.
I SM-kansliet kan man också boka om sitt boende och beställa extra hotellnätter.
– På Scandic Nord finns det rum kvar för den som behöver sovplats, hälsar Kenneth Mellin.
All efteranmälan till SM görs på plats i Uppsala och INTE till Svenska Bouleförbundets kansli.

Internationella gäster
Andra nyheter i år är den helt nya tävlingsdisciplinen mixed trippel, som inleder årets SM på söndag morgon och att finalerna i skytte har flyttats till torsdag kväll. Kvalskjutningen sker emellertid precis som tidigare på söndagen, den första SM-dagen.
Att en av Europacupens kvalifikationsomgångar spelas på SM:s centercourt under lördagen och söndagen den 30-31 juli gör också årets SM till någonting alldeles extra. Klubblag från England, Italien, Slovenien, Ryssland och Österrike kommer på besök till Uppsala och SM-spelare och publik får chansen att heja på Sveriges representanter, Lindome BK, som tävlar mot de internationella gästerna om att ta sig vidare till nästa omgång.

Parkboule
Men det är miljön arrangörerna lyfter fram som det mest utmärkande draget för årets SM.
– Det blir verkligen parkboule, i en vacker omgivning. Det kommer att bli speciellt, säger Ylva Mellin.
Arrangörerna vädjar också till alla spelare att ta hand om den speciella miljön och inte skräpa ner i parkerna.

Läs mer information från arrangörerna nedan.

 

SVENSKA MÄSTERSKAPEN I UPPSALA

PARKERING

Det finns 300 parkeringsplatser i kvarteret ”Blåsenhus ” där vi även kommer att spela.


All parkering sker genom infart från Dag Hammarskölds väg, för inkommande trafik ifrån både norr och söder. De som kommer via E4 ska ta första avtaget från motorvägen och tredje avfarten på rondellen.


Pris på anvisad parkering är 20 kronor per dag, endast mellan 08.00 och 22.00 – sedan  gäller parkeringsautomater.  Ingen camping får förekomma i området och inga husbilar efter klockan 22.  Någon parkering för husvagnar finns inte i området.


Handikapptillstånd fordras för att parkera på handikapparkering, infart från Norbyvägen. Anmäl gärna att du har handikapptillstånd (uppge registreringsnummer) i förväg till SM-arrangören. Parkerar man på grönområde som inte anvisats får man räkna med böter. Ta god tid på dig och ha 20 kronor klara för parkering.

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN OCH ENGELSKA PARKEN

Ett SM-arrangemang i dessa kulturhistoriska parker kommer att bli en prövning för svensk boule och dess framtid. Kommunerna tar bort fler och fler grusområden och ersätter dem med konstgräs. Vi tror att slottsparker och andra parker kommer att bli viktiga och tycker att vi måste visa att boulespelarna kan förvalta dessa spelplatser. Det är viktigt att vi använder soptunnor som är utplacerade i parkerna och speciella kärl för tomglas och burkar.
När det gäller rökning kommer det att finnas rökrutor med askfat på alla spelplatser. Det innebär ingen rökning på grönområden utan endast på anvisat område.


NY LAG OM ATT KASTA SKRÄP – TÄNK PÅ DET.

FÖRTÄRING

I Botaniska trädgården kommer det att finnas en restaurang som serverar dagens rätt för 80 kronor, inklusive sallad, måltidsdryck och kaffe, mellan klockan 11.00–14.00. Därefter à la carte till klockan 22.00.


Det finns lunchkuponger att köpa. Elva stycken för 800 kronor eller sju stycken för 500. Kupongerna kan också användas kvällstid. För att slippa köa så kan lunchkuponger förbeställas genom beställning via e-post och att pengar sätts in på 409 4032-2 (ÖSK) senast den 20 juli 2011.


Vid spelplatserna kommer det att finnas kiosker som serverar dricka, kaffe, the,


kaffebröd och toast samt smörgåsar (skinka, ost, ansjovis och ägg samt rödbetsmackor med köttbullar) och kokt korv med bröd.  När spel pågår i Botaniska trädgården finns samma sortiment men också en grill med tjockkorv och hamburgare. Öppet mellan 08.00 -18.00. Prisexempel: kaffe 5 kr, dricka 10 kr, vattenflaska 12 kr, korv med bröd 10 kr.

SM-KANSLIET ÖPPET 08.00-20.00 (söndag – söndag)

Kansliet är placerat på centercourtens gavel ut mot Botaniska parken. Där hämtar man nummerlappar klubbvis samt det

föreningsledarkort

som alltid ska uppvisas vid förändringar av lag med mera. Observera att Svenska Mästare i Falun kommer att bära gula nummerlappar vid årets SM.


I kansliet kan man få information, boka om hotellrum samt boka till Viking Line, Ekerölinjen samt till Carl Gustav. Det kommer att finnas gratisbiljetter som utdelas och resa kan bokas via SM-kansliet.
Telefonnummer till SM-kansliet: 072-700 2155, 072-700 2255 och 072-700 2355.

Publicerad: 2011-07-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se