Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nytt världsrekord i skytte

Fransmannen Christophe Sévilla satte förra helgen nytt världsrekord i precisionsskytte med 67 poäng. Världsrekordet är ännu inte formellt godkänt av FIPJP, men kommer med all sannolikhet att bli det inom kort. Weibel får chansen att ta tillbaka världsrekordet vid EM i Göteborg, 19-21 augusti.

Christophe Sévilla stjäl världsrekordet från belgaren Charles "Claudy" Weibel, som sköt 66 poäng vid förra årets VM i Izmir, Turkiet. Weibel kommer - till skillnad från Sévilla - till EM i Göteborg den 19-21 augusti och får då möjligheten att ta tillbaka världsrekordet.

Det var när Open International des Sports de Boules arrangerades för första gången i franska Macon Sévilla satte nytt världsrekord i skytte. Det internationella mästerskapet innefattar alla de fyra boulesporter som omfattas av CMSB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Confédération Mondial des Sport de Boules) - boule pétanque, lawn bowls, Lyonnaise och raffa - och samlade landslag från 13 nationer när det nu organiserades för första gången.

Publicerad: 2011-07-13

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se