Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lyckad lördag i Luxemburg för damlandslaget

Det svenska damlandslaget vann samtliga sju gruppspelsmatcher under den första tävlingsdagen i Luxemburg. Fyra segrar imorgon, söndag, och Sverige vinner hela tävlingen. För juniorlandslaget har det inte gått lika bra.

Det svenska damlandslaget - Matilda Boström, Jessica Johansson och Tove Orrbeck - vann alltså sju matcher av sju möjliga under lördagen i Luxemburg.
När den näst sista matchen avgjordes med 13-3 var Sverige redan klara för kvartsfinal.

"Grymt spel i ösregn"
Toppmötet med det tyska damlandslaget, det lag i gruppen som tillsammans med Sverige var seedat, återstod. Men blev inte någon jämn kamp. Svenskarna vann med 13-0.
- Efter grymt spel i ösregn! Matilda sköt ruggigt bra, meddelar förbundskapten Markel Sjöström från Luxemburg.

Jessica vidare i skyttetävlingen
Jessica Johansson sköt tillräckligt bra i skyttetävlingen för att vara bland de fyra skyttar som imorgon bitti skjuter semifinal.
Övriga länder som har damlandslag på plats i Luxemburg är Tyskland, Danmark, Holland, Israel, Italien, Spanien och USA. Även om det inte finns något franskt landslag med i tävlingen finns här alltså gott om goda motståndare, bland dem ett antal franska klubblag.
- Idag har motståndet varit av varierande slag, men de svenska tjejerna har varit jätteduktiga och spelat skitbra, säger Markel.

Ingen lyckad lördag för juniorerna
För det svenska juniorlandslaget blev lördagen inte lika lyckad. Två vinster i fem spelade matcher räckte inte längre än till C-slutspelet. Trots att förbundskapten Henri von Eggers Patron efter två förluster menade att C-slutspelet inte var något alternativ för svenskarna.
Daniel Eriksson finns inte heller bland de fyra juniorspelare som är kvar i skyttetävlingen.

Publicerad: 2011-07-16

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se