Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Motigt för juniorlandslaget i Luxemburg

Ett svenskt damlandslag och ett juniorlandslag spelar just nu internationell trippeltävling i Kayl, Luxemburg. Damlandslaget har tre raka segrar och verkar spela stabilt, medan det ser mer bekymmersamt ut för juniorerna. Förbundskapten Henri von Eggers Patron tror ändå på sina unga talanger.

Juniorlandslaget – Emma Bergström, Rebecka Bergström och Daniel Eriksson – har än så länge bara hunnit med två matcher (eftersom de står över tredje omgången på grund av att banorna inte räcker till alla lag) och har förlorat båda.
– Trots att vi har varit det bästa laget i båda matcherna, säger juniorlandslagets förbundskapten Henri von Eggers Patron.
Vad beror då förlusterna på?
– Slarv.
I båda matcherna – den ena mot holländskt motstånd och den andra mot spelare från hemmanationen Luxemburg – har tiden tagit slut. Förlustsiffrorna blev 7-11 respektive 8-13.
– Vi var tvungna att gambla lite i sista omgången, när vi låg under med 8-12 efter att ha tappat en fyra i näst sista omgången, och det fungerade inte.

C-slutspel inget alternativ
Lite otur har de svenska juniorerna också haft. När de skulle skjuta lillen död stannade den, vid liv, två decimeter från linjen och vid ett par tillfällen har skott för många poäng blivit hattar som inte givit utdelning.
– Vinner vi de sista tre gruppspelsmatcherna kan vi nog komma till A-slutspel ändå. Gruppen ser ut att bli jämn, säger Henri.
Det är alltså sex lag i juniorlandslagets grupp. Två går till A, två till B och två till C.
– C ska inte vara ett alternativ. Vi är helt klart ett av de bättre lagen, i förhållande till vad vi kan – men det gäller att visa det och prestera också. Spelarna verkar lite laddade nu, efter lunchpausen.

Kollar motståndet inför VM
Förbundskaptenen passar också på att spana in andra juniorlandslag, inför VM i oktober. Flaggor från femton nationer vajar vid spelområdet. USA och Israel har juniorlandslag på plats i Luxemburg, övriga kommer från Europa. Två av juniorlandslagen är franska.
– Det ena har spelat precis intill oss och de kommer nog att gå långt. De har i och för sig stått rätt ohotade än så länge och då är det ju lättare att lyckas, men de skjuter bra alltså. Lägger en kula någonstans i närheten av lillen och skjuter resten. Italienarna och spanjorerna har jag inte hunnit kolla ännu, säger Henri som alltså har mycket att stå i.

Idel vinster för damlandslaget
Damlandslaget – Matilda Boström, Jessica Johansson och Matilda Boström – verkar enligt Henri spela stabilt. Resultaten – tre vinster av tre möjliga – tyder också på det. I damernas grupp spelar åtta lag och gruppspelet väntas inte bli färdigt förrän under senare delen av kvällen. Då återkommer vi med nya rapporter och har förhoppningsvis också lyckats nå damlandslagets förbundskapten.
Imorgon, söndag, startar slutspelet med åttondelsfinaler för juniorerna och kvartsfinaler för damerna.

Publicerad: 2011-07-16

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se