Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Damerna till semi efter rysare mot Tyskland

Det svenska damlandslaget ska nu spela semifinal i den internationella damtävlingen i Luxemburg. Kvartsfinalen mot Tysklands förstalag blev en riktig rysare. I den parallella juniortävlingen ska Sverige spela semifinal i B-turneringen.

I de internationella trippeltävlingarna för damer respektive juniorer i Kayl, Luxemburg, spelas alla matcher utom finalen på tid. Arrangörerna blåser två gånger för att markera att tiden tar slut - först en "varning" och fem minuter därefter ännu en gång. När den andra signalen ljuder spelas den omgång som pågår färdigt.

Jobbigt jämn kvartsfinal
Det svenska damlandslaget mötte Tyskland 1 i kvartsfinal. Sverige hade ledningen hela matchen, om än med få poäng. När den första signalen ljöd stod det 6-5 till Sverige som dock hade färre klot än de tyska konkurrenterna. Tyskarna tog så god tid på sig att spela sina klot att den andra tidssignalen kom under samma vända. Då hade tyskarna lagt in kvitteringen, 6-6, och 40 centimeter på sig att lägga in det sista klotet, för match.
Den tyska spelaren missade möjligheten och eftersom ställningen nu var 6-6 blev det en ny runda.

Jessicas inspel räddade Sverige
I den avgörande rundan har Tyskland poängen när Sverige har två klot kvar, Tyskland ett. Jessica Johansson lägger men blir lite kort. Med det sista svenska klotet spelar hon in sitt eget korta lägg, så att Sverige har två poängklot på plats - det ena bara tio centimeter från lillen. Tyskarna vågar inte satsa på att skjuta kalle för att vinna matchen utan lägger - och rinner igenom.
- Så vi vinner, men det var riktigt jobbigt, pustar förbundskapten Markel Sjöström.
Nu väntar semifinal mot Spaniens förstalag, med flera välkända profiler.

"Har gjort vår sämsta match"
- Det var knackigare spel i kvartsfinalen än tidigare. Det har regnat mycket och var kallt nu på förmiddagen, berättar Markel.
- I den här matchen bytte vi skytt för första gången under helgen.
Matilda Boström har gått som skytt fram till dagens byte med Jessica Johansson - och gjort det med den äran, enligt förbundskaptenen.
- Nu har vi gjort vår sämsta match och jag hoppas att det släpper i semifnalen, säger han.

Jessica till final i precisionsskyttet
I skyttetävlingen ställdes Jessica Johansson mot en schweizisk spelare i semifinalen. Jessica vann med 26 poäng och ska senare under dagen skjuta final mot en "ganska ung italienska", berättar förbundskaptenen.

Juniorkaptenen fick rätt - arrangörerna räknade fel
Juniorernas förbundskapten, Henri von Eggers Patron, lät redan under gårdagskvällen skeptisk till beskedet om att hans landslag hamnat i C-slutspel efter gruppspelet.
- Vi vann två av fem matcher och hamnade tydligen i C på det, meddelade han då.
Tidigare hade han deklarerat att "C-slutspel inte är något alternativ" för det svenska landslaget.
Och Henri fick rätt. Arrangörerna hade räknat fel och när de svenska juniorerna imorse kom till spelplatsen visade det sig att de skulle delta i B-slutspelet.
Där har svenskarna nu avancerat till semifinal.

Publicerad: 2011-07-17

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se