Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Juniorerna hittar inte farten

Det svenska juniorlandslaget har problem med läggspelet i Luxemburg. De förlorade sin semifinal mot det spanska landslaget och får nu spela match om tredje pris i B-turneringen. Förbundskapten Henri von Eggers Patron låter inte nöjd.

Visserligen har det svenska juniorlandslaget - Emma Bergström, Rebecka Bergström och Daniel Eriksson - lyckats bättre i årets upplaga av den internationella juniortävlingen i Luxemburg än vad de gjorde i fjol - då slutade det i B-turneringens kvartsfinal. Så långt är förbundskaptenen nöjd.
- Nu ska vi försöka vinna matchen om tredje pris, så att vi får ett högre mål att slå nästa år, säger han.
Henri tror att det blir det danska landslaget som kommer att stå för motståndet, men har ännu inte fått papper på det och är inte säker.

"Riktigt dålig semifinal"
B-semifinalen mot Spanien har han inte mycket gott att säga om.
- Det var en riktigt dålig match, från båda lagen. Den innehöll en bra runda, då de lade in fem klot var, men annars var det två-tre klot per vända - om man räknar båda lagens, säger han.
- Vad var det som gick fel?
- Vi kan försöka hitta det som gick rätt... De lade som krattor och det blev inte mycket skytte, eftersom det aldrig var några klot i närheten av lillen.
- Det behövs läggträning alltså?
- Ja, absolut, men det är ju ingenting nytt. Man måste kunna variera sina lägg och inte alltid spela på samma sätt. Banorna här nere är ganska snabba och så fort det regnat, så att de blir lite mjukare, lägger de in hur fint som helst - men när det torkar upp hittar de inte farten och blir antingen två meter långa eller två meter korta, säger förbundskapten Henri von Eggers Patron.

Inte lätt att ta ut VM-laget
Hans uppgift att ta ut ett lag till årets VM för juniorer, som spelas i Turkiet i oktober, har kanske inte blivit enklare i och med tävlingen i Luxemburg.
- Det är inte lätt i år. Det är ingen spelare som sticker ut och känns självklar. Jag får invänta SM och Travemünde (6-7 augusti) - sedan bestämmer jag mig.

Fult spel från Italien
I juniorernas A-final möter det franska landslaget det italienska, vars avancemang till finalen orsakade visst rabalder.
Italienarna mötte det tyska landslaget i sin semifinal. Alla matcher utom finalerna spelas på tid och varje lag har som en följd av en tidsbegränsningen bara en chans på sig att kasta lillen dit de vill ha den. Italien hade ledningen matchen igenom, men tyskarna hade hämtat upp det tidigare stora underläget till 9-11.
Tyskland kastar ut lillen, som hamnar för nära sidolinjen. Italienarna plockar upp den för att kasta ut på nytt när tiden tar slut. Då vänder sig italienarna till domarna, som ser en tom bana och förklarar att matchen är slut om ingen ny omgång påbörjats. De tyska coacherna protesterar, eftersom omgången påbörjades i och med det ogiltiga lillekastet. Det går emellertid inte att bevisa att ett sådant ägt rum, italienarna står på sig och får segern av domarna.

Publicerad: 2011-07-17

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se