Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska damlandslaget till final i Luxemburg

Det svenska damlandslaget - Matilda Boström, Jessica Johansson och Tove Orrbeck - spelar nu final i den internationella damtävlingen i Luxemburg. De slog ut det spanska landslaget i sin semifinal och möter ett franskt klubblag i finalen.

Det svenska damlandslaget hittade i semifinalen tillbaka till formen efter den darriga kvartsfinalen mot Tyskland som de trots allt lyckades vinna.
- Ja, det tycker jag. De är kanske inte riktigt tillbaka på samma nivå som igår, men det är lite extra press när det är semifinal också, säger förbundskapten Markel Sjöström.

Hur som helst spelade det svenska landslaget övertygande och besegrade det spanska i semifinalen. I finalen väntar nu ett franskt klubblag.

Silver i skyttetävlingen
Jessica Johansson har också hunnit med att spela final i skyttetävlingen. Hon förlorade den och hennes motståndare, en ung italienska, kammade hem skytteguldet.
- Jessica blev av med tio poäng - en kalle och ett lilleskott - på grund av fotfel. Hade hon inte blivit det hade hon vunnit. Men domarna hävdade att hennes häl var över ringens bakre kant, berättar Markel innan han ger sig av för att åter coacha sitt landslag.
Nu i finalen.

Publicerad: 2011-07-17

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se