Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Weibel kommer inte till EM

Den regerande europamästaren i precisionsskytte, belgaren Charles "Claudy" Weibel, kommer inte till EM i Göteborg. Han ersätts av Fabrice Uytterhoeven. Goda skyttar kommer ändå sannerligen inte att saknas i Göteborg i augusti. Fransmannen Dylan Rocher slog Weibels världsrekord tidigare i år.

Varför Weibel inte kommer till EM i Göteborg den 19-21 augusti är ännu oklart. Weibel fanns med i det belgiska förbundets ursprungliga anmälan, men ersattes sedan av Fabrice Uytterhoeven. Och än så länge har det belgiska förbundet inte svarat på frågan.

Weibel tog sig i helgen som gick till semifinal i Franska Mästerskapen, dubbel, och det verkar med andra ord inte vara formen - eller hälsan - som sviktar.

Även om den regerande europamästaren inte kommer finns det under EM-helgen i augusti gott om svårslagna skyttar i Göteborg. Fransmannen Dylan Rocher sköt 69 poäng vid en fransk tävling tidigare år - och slog därmed Weibels världsrekord med tre poäng. Eftersom det inte inträffade vid ett internationellt mästerskap lär Rocher få upprepa bragden vid EM för att ta över det officiella världsrekordet (som troligtvis inom kort tillskrivs Rochers landsman Christophe Sévilla, som härom veckan sköt 67 poäng vid det internationella mästerskapet Open International des Sports de Boules).

Sveriges egen Rickard Nilsson tog som bekant hand om den ena av bronsmedaljerna vid förra herr-EM och får en ny chans att ta medalj på hemmaplan. Schweizaren Didier Sénezergues, som kammade hem den andra bronsmedaljen, kommer inte till Göteborg.
Det gör däremot tre av de fyra kvartsfinalisterna som slutade femma vid EM i Nice: Italiens Fabrizio Bottero, Estlands Veiko Proos och Portugals Hugo Rodrigues. Spaniens Victor Garcia är däremot ersatt av förra årets VM-trea Roberto Carlos Lopez.

Se samtliga EM-deltagare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2011-07-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se