Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lindome och Sibirien till första SM-finalen

Efter mycket jämna och spännande semifinaler står det klart att Håkan Berg, Anders Larsson och Carina Schultz, Lindome BK, kommer att möta Filip Goldéus, Susanne Johansson och Albin Plantin, Sibirien CP, i årets första SM-final, öppen klass.

Lindomelaget mötte i sin semifinal de regerande svenska mästarna i öppen trippel - Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson, Coccinelle PC - och tog tidigt kommandot i matchen. Vid ställningen 7-1 sköt emellertid Coccinelle till sig ett paket, kvitterade och tog över kommandot.

När Coccinelle kommit upp i ledning med 12-9 fick Lindome chansen att skjuta tillbaka - inte för ett paket, men väl för match. Larsson och Berg hade skjutit bort motståndarklot med sina egna. Johansson lägger in Coccinelles sista klot, som trettonde poäng. Då skjuter läggaren Carina Schultz sitt första skott för matchen (om inte för dagen) - och stannar. Samtidigt ger hon sig själv chansen att skjuta och stanna på nytt, för fyra poäng och match. Hon tar den - och Lindomelaget till final.
Två rundor tidigare hade Larsson skjutit ut lillen för att rädda laget kvar i matchen.

I den andra semifinalen utspelade sig en jämn kamp mellan Skatåslaget Thomas Callderyd, Camilla Csapó och Bert-Ove Sund och Sibiriens Goldéus, Johansson och Plantin. Skatås hade ledningen med 11-10 när Sibirien kunde vända på steken och avgöra.

Imorgon, måndag, klockan 19 möts de båda lagen i SM-final.
Det gör också Ann-Britt Blixt, Lars Ericsson och Bengt Rosvall, Fjädern BC, samt Annika Afzelius, Gunnar Pettersson och Ola Stenbrink, Falken Petanque, som spelar final i V65-klassens mixed trippel.

 

B-slutspelet är däremot redan färdigspelat. I den öppna klassen vann Emma Köhalmi, Kenneth Köhalmi och Maths Lind, som förpassades till B-slutspelet av semifinalisterna från Skatås - Callderyd, Csapó och Sund.

Publicerad: 2011-07-24

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se