Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mixguld till Kärnan, Trelleborg och Varberg

Som på en given signal slutade de tre jämna finalerna i mixed dubbel. I den öppna klassen besegrade Tove Orrbeck och Pablo Patron, BK Kärnan, Helsingborg, Tove Naess och Jesper Skult, Sibirien CP, Stockholm. I de båda veteranklasserna svarade både Trelleborg och Varberg för otroliga vändningar.

Sally Martinsson och Sune Moberg, Varbergs BK Kulknappen, låg under med 0-9 i V65-finalen mot Lejonkulans Margareta och Per Lindroth, men tog därefter tio poäng i rad och kunde slutligen vinna med 13-11. Nu kan de titulera sig Svenska Mästare.

I V55-finalen svarade Ethel Javhamre och Lennart Lundahl för en lika stark upphämtning. 1-10 blev till 13-10. I de två näst sista vändorna hade motståndarna Kenneth Bengtsson och Agneta Ljungberg Bengtsson, Höganäs BK, möjligheten att avgöra matchen, men båda gångerna slutade det med en poäng till Trelleborg. Som i den sista rundan tog saken i egna händer och spelade till sig ett SM-guld.

Den öppna klassens match var inte lika dramatisk. Tove Orrbeck och Pablo Patron  från Helsingborgsklubben Kärnan förde större delen av matchen. En liten stund såg det emellertid ut som om stockholmarna Tove Naess och Jesper Skult skulle kunna lyckas vända matchen. Fram till 9-9 lyckades de hålla jämna steg med sina motståndare - därefter blev det inte fler poäng till Sibirien.

Publicerad: 2011-07-26

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se