Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

HattRick-ard Nilsson!

Rickard Nilsson, Coccinelle PC, skriver in sig i boulehistorien som den förste spelare någonsin att vinna SM-guld i singel tre år i rad. I årets final besegrade han Jimmy Löf, Halmstad Petank. Gabriella Karp, Lejonkulan, är svensk mästare i damklassen, Lars Frykberg, 018, i V55- och Leif Svensson, Ronneby, i V65-klassen.

Ingen spelare har, förrän nu, lyckats med bedriften att bli svensk mästare i singel tre år i följd. Rickard Nilsson skrev med andra ord ett stycke SM-historia när han på onsdagkvällen besegrade Halmstads Jimmy Löf i finalen och än en gång kunde kliva upp på prispallens översta steg.

Semifinalen mellan Jimmy Löf och Kenneth Köhalmi var annars den mest dramatiska matchen under SM-singelns kvällspass. Sitting Boule-spelaren Kenneth Köhalmi spelade synnerligen väl. Med mjuka rörelser skickade han iväg stenhårda skott och - bokstavligen - Jimmy Löfs kulor av centercourten.
Men Jimmy Löf gav inte upp. Han tog ovanligt god tid på sig i ringen, spelade koncentrerat och noggrant, bättre och bättre. Köhalmi hade ledningen med 11-6 men lyckades aldrig knyta ihop matchen. När han för fjärde gången missade skott för match betydde det seger för Jimmy Löf med 13-12.

I finalen tog det lite väl lång tid för Jimmy Löf att hitta tillbaka till de fina träffarna. Rickard Nilsson missade inte lika ofta och tog snabbt ledningen. Jimmy var på väg ikapp mot slutet, men det var för sent. Avslutningen blev något snöplig. Vid ställningen 8-12 hade Jimmy omgångens enda klot kvar på hand, Rickard poängklot framför lillen och Jimmy tvåan bakom lillen. Jimmy sköt och träffade Rickards poängkula, som i sin tur träffade och kontrade ut Jimmys egen kula bakom, där den stannade som matchens trettonde poäng.

Damguld till Linköping
Lejonkulans Gabriella Karp imponerade med sitt spel i damklassens semifinal och final. I den långa och jämna semifinalen tröttade hon till slut ut Skatås Camilla Csapó med sina många skotträffar och välplacerade lägg. Finalen mot Boo SK:s Birgitta Ekroth blev en snabbare affär.

Uppsaladerby
I V55-klassen blev finalen ett riktigt lokalderby. De båda Uppsalaklubbarna 018 Petanque och MoPS Herr Nilsson hade var sin representant - Lars Frykberg och Ola Holmberg - som tog sig hela vägen till finalen. Väl där drog Frykberg och 018 det längsta strået.

Linköpingsklubben Lejonkulan fick en silvermedalj med sig från Singel-SM också. Jörgen Stening spelade final i V65-klassen. Där blev Ronnebys Leif Svensson blev en för svår utmaning och svensk mästare.

Publicerad: 2011-07-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se