Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle vinner välspelad juniorfinal

Thor Andreas Hjelm, Loo Stening och Tobias Svensson från malmöklubben Coccinelle PC blir svenska mästare i trippel efter att ha besegrat Lindomes Daniel Eriksson, Sebastian Hjortander och William Silfverberg med ett spel som borde göra många avundsjuka. Den yngre juniorklassens svenska mästare heter Paul Johansson, Ivar Liljegren och Cajsa Qvarnström.

I juniorfinalen visade de unga boulespelarna stundtals upp ett helt bländande spel. Det var när Lindomelaget vid ställningen 1-8 gav sig tusan på att komma tillbaka in i matchen det hettade till riktigt ordentligt. Både Silfverberg och Svensson sköt och stannade på det mesta, läggspelet var kontrollerat och väl avvägt.
Lindome kom upp till 8-8 innan Coccinelle lyckades ta tillbaka kommandot. Tre vändor senare försökte William Silfverberg skjuta lillen död för att rädda matchen - men blev några centimeter för kort på första försöket och någon för lång på det andra. SM-guld till Hjelm, Stening och Svensson, Coccinelle PC, Malmö.

Dden yngre juniorfinalen blev en betydligt snabbare historia, där det ena av de båda lagen från Sörbyängen inte lyckades bjuda det andra tillräckligt motstånd. Paul Johansson, Ivar Liljegren och Cajsa Qvarnström spelade säkert och komfortabelt till sig sina guldmedaljer.

Publicerad: 2011-07-28

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se