Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klart för VM i Turkiet

Som tidigare rapporterats kommer årets VM för både damer och juniorer att spelas i Turkiet. Det blir närmare bestämt i Antalya, där damerna spelar VM den 17-19 oktober och juniorerna den 21-23. De svenska VM-lagen kommer att presenteras så snart landslagen tävlat i Travemünde, den 6-7 augusti.

Det blir alltså turist- och hamnstaden Antalya som ska utgöra skådeplats för årets båda världsmästerskap. Världens damlandslag möts först, den 17-19 oktober, och efter en dags uppehåll är det juniorlandslagens tur den 21-23 oktober.

De svenska förbundskaptenerna Markel Sjöström (damlandslaget) och Henri von Eggers Patron (juniorlandslaget) kommer att presentera sina VM-lag så snart de är tillbaka från den internationella tävlingen i Travemünde, dit de åker med sex landslagsspelare vardera.

Markel Sjöström har valt att åka till Travemünde med dels den trippel som vann i Luxemburg - Matilda Boström, Jessica Johansson och Tove Orrbeck - dels Jenny Hamberg, Pia Terestchenko och Anna Theander.
I dubbeltävlingen, som inleder Travemünde-helgen, ställer han upp sina spelare enligt följande: Tove och Jessica, Anna och Matilda, Pia och Jenny.

Henri Patrons juniorlandslag i Travemünde ser ut så här:
Dubblar: Daniel Eriksson och William Silfverberg, Lars Nilmark och Gustav Oskarsson, Emma och Rebecka Bergström.
Tripplar: Daniel, Wille och Lasse samt Emma, Rebecka och Gustav.

Förbundskapten Henri Patron betonar att han redan tidigt tog ut sina lag till Travemünde och att det i juniorernas fall är fler landslagsspelare än de som åker med till Tyskland som kan komma att bli aktuella för spel i VM.

VM:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är än så länge tämligen innehållslös, men kommer att fyllas på under tiden fram till mästerskapet.

Publicerad: 2011-07-28

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se