Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska Mästare i precisionsskytte

År 2011 års Svenska Mästare i precisionsskytte: Ali Abdi Aden, Sitting Boule - öppen, Anne-Marie Carlsson, Boo SK - dam, William Silfverberg, Lindome BK - junior, Bert-Ove "Boa" Sund, Skatås BK - veteran.

Den svenska mästaren i precisionsskyttets öppna klass, Ali Abdi Aden, hade finalpassets högsta resultat då han sköt 39 poäng i semifinalen. Dessutom visade han stor sportslighet då han låg under i finalen mot Alexander Norin och påpekade för domarna att de borde givit hans motståndare ett poäng istället för den nolla domarna visat upp. Domarna korrigerade sitt beslut och gav Alexander Norin ett poäng.

Ali Abdi Aden hade också den mest iöronenfallande hejaklacken. "Allez Ali, Allez Ali!", sjöng den. Emellanåt häcklade den också domarna.

Störst dramatik var det annars i damklassens semifinal mellan Anne-Marie Carlsson och Matilda Boström. Anne-Marie låg under med 33-34 inför det sista lilleskottet på nio meter, gick in i ringen och satte det. Matilda lyckades inte svara med samma träff och Anne-Marie knep finalplatsen med minsta möjliga marginal.

Publicerad: 2011-07-28

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se