Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Trippelfinalerna kan börja

På torsdagen spelas den tyngsta SM-grenen - trippeln. I ungdomsklasserna spelas den klart medan de vuxna spelare som lyckats ta sig till åttondelsfinal spelar vidare imorgon, fredag. Linn Callderyd, Lindome BK, och Emil Blombäck, Kalix BK, missar finalen i den yngre juniorklassen - men svarade för en beundransvärd insats då de tog sig igenom grundspelet med bara fyra klot!

Juniorfinalen kommer - inte helt oväntat - att stå emellan Lindome BK:s Daniel Eriksson, Sebastian Hjortander, William Silfverberg och Coccinelle PC:s Thor Andreas Hjelm, Loo Stening, Tobias Svensson.

Firade födelsedagen med SM-guld
Tidigare under veckan är det Malmöklubben Coccinelle som lyckats bäst i juniorklassen. På måndagen firade Sara Andersson sin födelsedag genom att, tillsammans med Loo Stening, bärga ett SM-guld i juniorernas mixdubbel. Finalmotståndare då var Lindomes William Silfverberg och Saga Wahlberg.
Loo Stening spelade nästa SM-final redan nästa dag. I singeln ställdes han mot klubbkamraten Tobias Svensson, som snuvade honom på veckans andra SM-guld.
Nu har de alltså chans att ta ett tillsammans, i trippeln med Thor Hjelm.

Sörbyängen dominerar yngre juniorklassen
I den yngre juniorklassen är det Sörbyängen som dominerat årets SM. Trippelfinalen blir en ren Örebrohistoria, sedan Emma Bernström, Isac Gerdvall och Carl Nordström avslutat semifinalen mot Ödenäs Niklas Berntsson, Emil Edqvist, Erik Oskarsson genom att i underläge 8-12, storspela till sig en femma. 

Till trippelsemi med fyra klot
Paul Johansson, Ivar Liljegren och Cajsa Qvarnström spelar i finalens andra Sörbyängenlag. De mycket skickliga Sörbyängenspelarna blev ett för tufft motstånd för Linn Callderyd, Lindome BK, och Emil Blombäck, Kalix BK, som lyckades ta sig igenom hela grundspelet med bara fyra klot! Deras tredjespelare, en yngre junior från Uppsala, dök aldrig upp till morgonens spelstart, så Linn och Emil spelade helt enkelt själva sina trippelmatcher medan de väntade på förstärkning. Den kom till slut, i form av Hammarbysonen Viktor Johansson som hoppade in och täppte till luckan, men då hade motståndet också blivit desto tuffare.

Cajsa Qvarnström och Paul Johansson vann i måndags SM-guld i mixdubbel för yngre juniorer och samtliga spelare i deras trippellag stod på prispallen när SM-medaljerna i yngre juniorernas singel delades ut: Cajsa Qvarnström tog silver och hennes båda medspelare - Paul Johansson och Ivar Liljegren - brons.
Svensk mästare är, förstås, en annan av Sörbyängens yngre juniorer - Isac Gerdvall.

Se samtliga SM-resultat här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2011-07-28

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se