Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Andersson, Löf och Wiede Svenska Mästare i trippel

Halmstad Petanks Patrik Andersson, Jimmy Löf och Thomas Wiede tar hand om de mest åtråvärda SM-medaljerna i år - de i öppen trippel. I damklassen överraskade publikfavoriterna från Lerum - Gun-Britt Csapó, Tuula Hallikainen och Yvonne Lindqvist. Svenska mästare i veteranklasserna är malmöiterna Yngve Evaldsson, Leif Ljungsryd och Anders Tapper, Quatre Boules, och Anderssons från Almedalen - Bertil, Göte och Kjell.

Tre av de fyra trippelfinalerna blev jämna och långvariga. Undantaget var damklassens final, där de tre veteranerna från Lerum - Gun-Britt Csapó, Tuula Hallikainen och Yvonne Lindqvist - själva verkade lika överraskade som publiken över att de tagit sig till final. Glädjen smittade inte bara av sig till publiken - som tydligt markerade vilket av lagen som var favorit - utan också till spelet.

De leende damerna från Lerum matade in lägg efter lägg på lillen och då hjälpte det inte att motståndarna hade den svenska mästaren i skytte, Anne-Marie Carlsson, i sitt lag. Särskilt inte med tanke på att Lerums Yvonne Lindquist lyckades plocka bort de stockholmskulor som låg i vägen. Tämligen kvickt spelade alltså Lerum till sig ett SM-guld i den förnämsta grenen och glädjen över detta delades med alla kring centercourt - möjligen Boo SK:s supporters undantagna.

Att det var den mest prestigefyllda grenen som skulle avgöras och de allra ädlaste SM-gulden som skulle delas ut var uppenbart i den öppna klassens final.
Där stod fyra av de landslagsspelare som i augusti ska spela EM, två i vardera laget. Halmstads Patrik Andersson och Thomas Wiede medspelare i EM, Rickard Nilsson, Coccinelle PC, var nu i högsta grad en motståndare och rivaliteten mellan de båda lagen låg tydlig i Uppsalaluften.

Nerverna avspeglade sig också i spelet, som i ärlighetens namn inte var något vidare. Stundtals höll det hög klass, men det var alldeles för gott om dubbelbommar och missade lägg för att publiken skulle känna sig trygg inför kommande EM.
I den näst sista omgången hade Halmstad kopplat greppet om de regerande mästarna - Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson - som emellertid bjöds in i matchen på nytt, tack vare ett missat skott och ett missat lägg av Halmstads Jimmy Löf.
Rickard Nilsson stod med ett klot kvar och gott om plats att lägga in för match och SM-guld - men missade grovt.

I omgången efter fick Jimmy Löf revansch - både för den tidigare vändan och för förlusten i singelfinalen mot just Rickard Nilsson - när han lade in den trettonde Halmstadpoängen. Jublande rusade över han banan och lyftes till skyarna av klubbkamraten Patrik Andersson - en gest som rymde både lättnad och en glädje som faktiskt var lika tydlig som den Lerumska.

Publicerad: 2011-07-29

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se