Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lindome tar ledningen i Europacupen

Lindome BK leder efter första omgången sin kvalgrupp i Europacupen, sedan de besegrat PCI Wiener trilogie med 5-0. Vallemaira, Italiens representanter, och Sports Bar PC, England vann också i den inledande omgången.

Medan SM-slutspelet i dubbel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. pågår, och årets Svenska Mästerskap därmed närmar sig sitt slut, har samtidigt kvalomgången till Europacupen inletts. Den kvalgrupp som rymmer Sveriges representanter, Lindome BK, spelar sida vid sida med de som försöker knipa de sista SM-medaljerna - i Botaniska trädgården i Uppsala.

Lindome har börjat bra. Stefan Giza, Henrik Hugosson och Alexander Lindquist tog plats i den öppna trippeln, medan man i mixtrippeln ställde silvermedaljörerna från SM - Håkan Berg, Anders Larsson och Carina Schultz - på banan. Annika Fjelkner, Mikael Trechera och Niklas Carlén fanns beredda på avbytarbänken.

Österrikes representanter - PCI Wiener Trilogie - lyckades inte vinna någon av de båda tripplarna, och inte heller någon av de tre dubbelmatcher (två öppna och en mixed) som följer på tripplarna och gör ett cupmöte komplett.
5-0 till Lindome.

I de båda andra mötena vann Italiens Vallemaira över Sloveniens Hribovici Dolsko och Englands Sports Bar PC över Rysslands Buddy. Båda med 4-1 i matcher.

Lindome har under dagen chansen att koppla ett rejält grepp om förstaplatsen, eftersom svenskarna idag möter just de båda andra segrarna - först Sports Bar och därefter Hribovici Dolsko.
De två avslutande omgångarna spelas imorgon söndag. När alla har mött alla är det de tre bästa lagen som går vidare till nästa omgång, medan övriga är utslagna.

Publicerad: 2011-07-30

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se