Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Måns och Erik tar tillbaka dubbelguldet

Boulesjevikerna Måns Daniel och Erik Lööf-Ekström vinner de sista SM-medaljerna i öppen klass. De tar därmed tillbaka mästartitlarna från Patrik Andersson och Thomas Wiede, som vann SM-dubbeln i Falun förra året - året dessförinnan, i Växjö, var det också Erik och Måns som stod överst på prispallen.

I årets final slog de unga Boulesjevikerna Håkan Hallberg och Henri von Eggers Patron från Helsingborgsklubben Kärnan. Bronsmedaljerna går till Mats Lindström och Harko Verhagen, Boulero, samt Johan Bredin och Rasmus Kling, Lejonkulan.

Även i V55-klassen går SM-guldet i dubbel till Boulesjevikerna, genom Sten Ek och Kjell Mattsson som i finalen besegrade Fagersjös Stefan Landell och Håkan Nordenstein.

Också damklassens guldmedaljer hamnar i Stockholm. Birgitta Ekroth och Jenny Hamberg vann SM-finalen mot Linköpings Monica Eriksson och Gabriella Karp, Lejonkulan. Juniorerna Emma och Rebecka Bergström, från Motalaklubben Boule von Platen, tog sig hela vägen till semifinal, där de förlorade mot de blivande mästarna.

Malmöklubben Quatre Boules får ytterligare guldmedaljer med sig från årets SM. Igår blev det guld i V55-klassens trippel, idag i V65-klassens dubbel. Ronny Björkman och Christer Larsson vann finalen över Lars Ringdahl och Lars Öström, Stockhoms Boulesällskap.

Sebastian Hjortander och William Silfverberg, Lindome BK, är svenska mästare i juniorklassen sedan de besegrat Lars Nilmark och Jack Jansson Carlsson, Ödenäs IF, i finalen.
De yngre juniorernas SM-guld spelades hem av Paul Johansson och Ivar Liljegren, Sörbyängens BK, som i finalen mötte Emil Blombäck, Kalix BK, och Emmelie Gustavsson Engdahl, Sörbyängens IF.
Miniorklassens svenska mästare 2011 heter Emelie Csapó (Lindome BK) och Douglas Gren (Kävlinge BS)

Publicerad: 2011-07-30

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se