Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Europacupens sista möte

Lindome BK gör nu upp med italienska Vallemaira om gruppsegern i Europacupens grupp D. I de t italienska klubblaget finns tre av de fyra landslagsspelare som kommer till EM i Göteborg i augusti. Gruppsegrarna i de fyra kvalgrupperna står som värdar för nästa omgång av Europacupen – vinst innebär alltså fortsatt spel i Lindome i oktober.

Italienska klubben Vallemaira har tre av de fyra EM-spelarna med sig till Uppsala – Fabrizio Bottero, Fabio Dutti och Luca Zocco. I de inledande tripplarna spelar Dutti och Zocco tillsammans i den öppna trippeln – som möter Stefan Giza, Håkan Berg och Alex Lindquist – medan skytten Bottero spelar i mixtrippeln mot Annika Fjelkner, Henrik Hugosson och Anders Larsson.

Det lag som vinner blir arrangör för nästa omgång av Europacupen som spelas den 8-9 oktober, där ett lag av tre går vidare till finalen i december. I Tyskland spelar samtidigt den på pappret klart tuffaste gruppen, grupp A, med lag från Frankrike, Schweiz, Danmark, Tjeckien och Tyskland. Det är redan klart att storfavoriterna, fransmännen i DUC Nice, kommer att vinna gruppen – och oavsett hur det går i mötet mellan Lindome och Vallemaira slipper svenskarna möta fransoserna i nästa omgång. Vinner Sverige får de möta tvåan i grupp A, kommer de tvåa blir det istället trean från tysklandsgruppen – och segraren i grupp C där Lettland, Monaco, Belgien, Wales och Ungern spelar.

I grupp A spelar Schweiz, Tyskland och Danmark en dramatisk kamp om andra och tredjeplatserna. Just nu ligger Schweiz tvåa, med två vinster och en förlust. I den sista omgången möter de redan klara gruppsegrarna DUC Nice.

Tyska hemmaklubben TSG Weinheim-Lützelsachsen, där bland andra EM-spelarna Benjamin Lehmann och Steffen Kleemann spelar, ligger trea med två vinster och två förluster och står över sista omgången. Danmark har en vinst, två förluster och möter jumbon Tjeckien - som inte vunnit något möte - i sista omgången. Stora möjligheter att alla tre lagen landar på två vinster och två förluster alltså. I så fall kommer Tyskland att få stanna hemma i oktober, medan matchkvoten avgör vilket av det danska, Hvidövre BK, och schweiziska, PCM Mategnin Geneva, laget som slutar tvåa respektive trea.

Men danskarna från Hvidövre lyckas inte besegra PC Carreau Brno från Tjeckien - som därmed tar sin enda seger i grupp A - och tyskarna kan tacka dem för avancemanget till andra omgången, där de hamnar i samma grupp som Lindome.

Publicerad: 2011-07-31

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se