Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Italien och Sverige tar täten i Europacupen

Lindome BK och Vallemaira är, efter den första dagen av Europacupens kvalomgång, de enda lagen i den svenska kvalgruppen som vunnit samtliga möten. En vinst till och de kan vara helt säkra på avancemang till nästa omgång.

Sveriges representanter Lindome BK har under lördagens Europacupspel besegrat Österrikes PCI Wiener Trilogie med 5-0, Englands Sports Bar PC med 4-1 och Sloveniens Hribovici Dolsko med 4-1.
Italienarna i Vallemaira har ett litet försprång eftersom de slagit såväl Sports Bar PC som Rysslands representanter Buddy med 5-0. Mötet mellan Vallemaira och Hribovici Dolsko slutade 4-1.

Österrikarna har tre förluster, de övriga lagen en vinst vardera. Om Lindome eller Vallemaira vinner ytterligare ett möte kan de med andra ord vara fullständigt säkra på att avancera till Europacupens andra omgång som spelas den 8-9 oktober. De lag som tar sig vidare därifrån spelar final i Luxemburg den 2-4 december.

Sverige och Italien möts först i det femte och sista mötet, imorgon söndag. Dessförinnan ska Lindome ta sig an ryssarna i Buddy medan italienarna möter österrikarna. Vinner både Italien och Sverige då blir deras inbördes möte en ren uppgörelse om gruppsegern.
Ett tredje lag ska också gå vidare och i nuläget tyder det mesta på att det blir vinnaren i morgondagens möte mellan Hribovici Dolsko, Slovenien, och Sports bar PC, England.

Men fortfarande kan allt hända. Det enda som just nu är alldeles säkert är att det lag som vinner mötet mellan Lindome och Vallemaira går vidare.

Se det nuvarande läget i tabellen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vi ber om ursäkt för tidigare lämnad felaktig information, där siffrorna i mötet mellan Hribovici Dolsko och Valemaira hade kastats om.

 

Publicerad: 2011-07-31

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se