Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lindome vidare i Europacupen - Monaco och Tyskland väntar

Även om det redan ganska tidigt stod klart att Lindome skulle gå vidare till Europacupens andra omgång blev det spännande intill slutet. I det sista mötet gjorde Lindome och italienska Vallemaira upp om gruppsegern. Dessvärre förlorade svenskarna och får inte spela på hemmaplan nästa gång, då de tillsammans med Tyskland kommer att åka till Monaco.

Lindomes mixtrippel - Fjelkner, Hugosson och Larsson - blir helt överkörd av den italienska, 0-13, och förlorar även den öppna trippeln. Nu måste Lindome alltså göra som i Svenska Cupens final och vinna de tre avslutande dubblarna för att avgå med gruppsegern.

Berg, Giza och Lindquist höll jämna steg med italienarna till en början, men vid ställningen 4-5 hamnade de i klotunderlägen. Och när italienarna dessutom hade flyt med lillen som gick till deras klot oavsett om de var de själva eller Lindome som sköt blev avståndet väl stort. Tre rundor i rad sköt Håkan Berg lillen och träffade den - men ingen av gångerna gick den över dödlinjen.

Nu måste alla Lindomes dubbelpar, Berg -Hugosson, Giza - Lindquist och Larsson - Schultz, vinna sina matcher om Lindome ska vinna gruppen och spela på hemmaplan i oktober  - en är redan vunnen och Lindome leder de båda som är kvar...

Giza och Lindquist kör över Zocco med partner med 13-5. Samtidigt plockar Larsson och Schultz en femma i mixdubbeln och går upp till 8-5. Berg och Hugosson leder över Bottero och Dutti med 4-2.

Larsson och Schultz bärgar segern med 13-5. Nu är allt upp till Håkan Berg och Henrik Hugosson, som hamnat i underläge 4-9 mot de båda italienska EM-spelarna. Bottero skjuter och stannar på det mesta, det gör inte Hugosson. Än så länge...

Berg och Hugosson lyckas inte stoppa Bottero och Dutti. Den sistnämnde sköt kalle-match med omgångens sista klot. 13-4.

England förlorade överraskande den ena trippeln mot Österrike - och en av dubblarna. 2-2 i det mötet just nu, 9-7 till England i den avgörande dubbeln. Samtidigt förlorade Slovenien en av tripplarna mot Ryssland. Skulle både England och Slovenien förlora sina sista möten hamnar de på två vinster var, tillsammans med Ryssland och det blir matchkvoten som avgör vilket lag som tar den tredje och sista platsen till nästa omgång.

Österrikarna lyckas till sin stora glädje vinna ännu en dubelmatch. Därmed slipper de åka de hem med fem förluster - och slår samtidigt ut engelsmännen. Slovenien besegrar Ryssland med 3-2 och tar den tredje platsen till vidare spel.
Se sluttabellen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För Lindomes del innebär andraplatsen troligtvis spel i Monaco den 8-9 oktober. Monaco (CB Monegasque) vann grupp C genom inbördes möte mot Belgiens JoliBois, som slutar tvåa i den gruppen. Lindome får sällskap till Monaco av tyskarna i TSG Weinheim-Lützelsachsen (se tidigare artikel Länk till annan webbplats.).

Publicerad: 2011-07-31

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se