Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bouletourens finalister

De fyra deltävlingarna på årets Bouletour är färdigspelade och det står nu klart vilka de 16 finallagen blir. Förbundsstyrelsen har beslutat att BK Kärnans Jonas Jacobsen och Pablo Patron får poäng för sin semifinalplats vid årets SWIO (då de spelade tillsammans med den franske världsmästaren Bruno Le Boursicaud) vilket gör att deras trippel (som, med Fredrik Bäckman, också tog sig till åttondelsfinal i Varbeg) hamnar på en delad åttondeplats.

Åttondeplatsen delar de med Patric Larsson, CarlJohan Möller och Johan Skagerlund, BK Strand.

Högsta placeringen efter de fyra etapperna har Lindometrippeln Stefan Holmström, Henrik Hugosson och Alex Lindquist, tack vare sina två finalplaceringar - i Lindome och Varberg.
Tätt bakom dem kommer de nyblivna svenska mästarna Patrik Andersson, Jimmy Löf och Thomas Wiede, Halmstad Petank, som nått minst kvartsfinal vid samtliga fyra deltävlingar - och final i ett av fallen.

Även treorna på årets lista - SM-finalisterna från Coccinelle PC, Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson - har placerat sig vid samtliga fyra deltävlingar, men nådde där aldrig finalerna och i ett fall inte längre än till åttondel.
Ronnebys Bosse Persson, Anders Pramholt och Roger Svensson är ytterligare ett trippellag som lyckats med att knipa tourpoäng vid alla fyra etapper. Eftersom det handlar om tre åttondelsfinaler och en kvartsfinal blir de emellrtid omsprungna av bland andra Sitting Boules Kenneth Köhalmi, Maths Lind och Kjell Pettersson, liksom av fjolårets toursegrare - Anders Csapó, Robin Johansson och Jesper Skult, Sibirien CP.

Vilket lag som vinner årets upplaga av Bouletouren avgörs när de 16 finalisterna möts i Göteborg, den 3-4 september.

Den jämna kampen om de sista finalplatserna förlorar damlandslagsspelarna Matilda Boström, Tove Orrbeck och Anna Theander, som hamnar på sjuttonde plats, alldeles bakom sina landslagskolleger Birgitta Ekroth, Jenny Hamberg och Pia Terestchenko som kniper den sextonde platsen.

Men troligtvis lämnar åtminstone något av de sexton finallagen återbud till finalhelgen, vilket kan öppna möjligheter för såväl landslagsdamerna från Kärnan och Boule Bangers som för tripplarna från Knäred och Halmstad, som står näst efter dem på tur.
Kristian Lilja, som tagit sig till final i två olika konstellationer, har till exempel inte i övrigt varit särskilt synlig på de svenska boulebanorna i år - och Robert Beijmo, som tagit sig till final tillsammans med Ali Abdi Aden och Lotta Larsson, har vid det laget hunnit flytta till Schweiz.
Å andra sidan får varje trippel som bekant byta ut en spelare emellan de olika tävlingarna - det gäller även inför finalen.

Exakt vilka spelare som kommer att stå på banorna för att i finalen göra upp om priserna - där segrarna och tvåorna får representera Sverige vid internationella tävlingar under det kommande året - vet vi alltså inte förrän den närmar sig på allvar.
Men vi vet vilka som har möjligheten att komma dit. Se hela placeringslistan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Värt att notera är också att fjolårets tourtvåor Håkan Berg och Anders Larsson, som i år spelat tillsammans med Johan Eisersjö istället för Alexander Norin, inte når finalen i år. Liksom att Sörbyängens trippel Kjell Andersson, Roger Gerdvall och Jonas Sjökvist varit tillräckligt framgångsrika under året för att ta sig dit.

 

Publicerad: 2011-08-02

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se