Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Missar Lindome och Sitting Boule elitseriens slutspel?

I helgen spelas det andra allsvenska seriesammandraget. Att Halmstad Petank, Coccinelle PC och Sibirien CP ligger i topp är inte så chockerande. Att de inte har sällskap av Lindome BK och Sitting Boule är däremot mycket förvånande.

Lindome BK brukar alltid vara med och slåss om elitserieguldet. Ska de vara det i år också måste de den här helgen klättra uppåt i tabellen.
Enligt de nya reglerna, som i år tillämpas för första gången, är det bara de sex första lagen som efter de båda sammandragen - under vilka alla tolv elitserieklubbarna möter varandra varsin gång - som kvalificerar sig till den tredje seriespelshelgen, elitserieslutspelet.

Just nu ligger Lindome på en sjunde plats. De flesta förväntar sig nog att klubben, som vann Svenska Cupen tidigare i år och för bara två veckor sedan säkert avancerade till Europacupens andra omgång, är med i slutspelet.
Under Europacupspelet representerades klubben av Alexander Lindquist, Niklas Carlén, Anders Larsson, Håkan Berg, Carina Schultz, Stefan Giza, Henrik Hugosson, Mikael Trechera och Annika Fjelkner. Stefan Holmquist stod på örat, skadade handen och var då tvungen att avstå spel.
Får Lindome med sig samma startfält till Malmö i helgen bör de klara avancemang.

Sitting Boule var Lindomes motståndare i Svenska Cupens jämna final. Sedan dess har de visat framfötterna i flera av sommarens tävlingar. Vid Varbergs Strandcup hade klubben tre lag i kvartsfinal i den internationella trippeltävlingen.
Men från det första elitseriesammandraget lyckades stockholmarna inte få med sig mer än fyra poäng, vilket gör att de inför det andra ligger på "nedflyttningsplats".
(Elitseriens fyra sista lag spelar den tredje seriespelshelgen kval mot de fyra lag som placerar sig högst i de båda förstadivisionerna.)

Skatås BK, BK Strand och Boulero SSK lär få göra allt för att försvara de slutspelsplatser de i detta nu innehar, när det under helgen avgörs vilka lag som gör upp om slutsegern och vilka som riskerar nedflyttning.
Vi återkommer med rapporter från den spännande striden. Under tiden kan man följa resultaten här Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2011-08-12

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se