Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Förbundskaptenen nöjd med den svenska lottningen

Båda de svenska lagen hamnade i femlagsgrupper. Sverige 1 tillsammans med Luxemburg, England, Tjeckien och Österrike. Sverige 2 har det något tuffare och spelar mot Belgien, Schweiz, Slovakien och Wales.

- Båda lagen har fått en helt okej lottning Länk till annan webbplats.. Vi slipper Tyskland, som är ett icke-seedat lag, och Sverige 2 slipper Frankrike, säger förbundskapten Anders Larsson.

Hade man i efterhand fått önska vilka grupper de svenska landslagen skulle hamnat i hade man kanske placerat dem i grupp D eller G. Nu blev det E och F. Och det är inte så illa, det heller.

Ser jättebra ut för Sverige 1
Det seedade svenska laget bör gå ur gruppen, tillsammans med Luxemburg.
- För Sverige 1 ser det jättebra ut. Luxemburg kan vara bra spelmässigt men vi har ett slagit dem stort de senaste gångerna och har ett psykologiskt övertag på dem. Bland annat gav vi dem en Fanny på dem i förra EM för två år sedan. Så de har respekt för oss.
- England har gått framåt och dem ska vi inte räkna bort. Det är vi, Luxemburg och England som slåss om de två platserna.

Det schweiziska systemet var visserligen snällt mot England i VM förra året och lät dem slippa alla de stora nationerna.
- Men de vann fem matcher i rad i ett monradsystem och vi vet själva hur tufft det var, säger Anders Larsson.

Det ser lite svårare ut för Sverige 2, som möter både Belgien och Schweiz i sin femlagsgrupp. Men Anders, som kommer att coacha Sverige 2, verkar inte alltför skrämd av belgare och schweizare.
- Det är samma sak i den gruppen egentligen - vi är tre lag som slåss om de båda platserna. Mot Belgien av idag har vi nog en 50/50-chans och mot Schweiz är det också lite 50/50 - vi slår Schweiz ibland och förlorar ibland, säger han.

Ingen direkt mjukstart
Sverige 2 står över första omgången och möter därefter Belgien.
- Det kan jag tycka är lite synd. Jag hade gärna mött Wales i första omgången, säger Anders.
Det hade förstås varit en mjukare start. Och att stå över första omgången när underlaget är helt nytt är inte någon fördel - även om Anders Larsson lyckas hitta positiva konsekvenser även i det utgångsläget.
- Då kan vi sitta och titta på när de andra lirar, märka om det blir tajt spel eller inte och hinna diskutera igenom det.

Viktig uppvärmning
Förbundskaptenen har också gett spelarna i Sverige 2 tydliga instruktioner om att ta för sig under uppvärmningen.
- Det är väldigt viktigt att de går ut, tar en bana och tar plats på den även om de ska stå över första omgången.
- Vi har också snackat igenom olika situationer som kan uppstå under match. Vem ska ta diskussionerna om det blir tjafs med motståndarna, hur hanterar vi motståndarna om de tar en väldig massa nerslag och sådana saker.
Svaret på vilka spelare som kommer att stå för tjafsandet är föga överraksande.
- Det blir Pimmen och Albin som gör det, om det behövs. Håkan Berg undviker det helst och Håkan Hallberg också - eftersom han aldrig gjort det förut.

"Helt upp oss till själva"
Spelarna i Sverige 1 har än så länge fått sköta sig själva. Deras coach, damlandslagets förbundskapten Markel Sjöström, anländer inte förrän framåt nio under torsdagskvällen.
- Vi har fått en lottning som gör att det är helt upp oss till själva. Det känns bra, säger Patrik Andersson. Thomas Wiede och Robert Beijmo instämmer.

Se spelschemat för respektive under "Results" på EM-sajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2011-08-18

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se