Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska möjligheter efter gruppspelet

Av naturliga skäl är det svårt att säga vad som väntar de båda svenska EM-lagen efter gruppspelet - innan det har börjat. Men man kan ändå blicka framåt mot tänkbara scenarion. Om Sverige 1 och Frankrike håller sina seedningar ser 1/8-poolen inte alls speciellt avskräckande ut. Och oavsett hur det går kommer de svenska lagen inte möta varandra förrän tidigast i kvartsfinal.

Danmark, Monaco och Israel. Så skulle motståndet kunna se ut om Sverige 1 håller sin seedning. Vinner Sverige 1 sin grupp hamnar laget i samma pool som gruppsegraren i Grupp A (Finland, Slovenien, Danmark, Vitryssland) och får troligtvis nordiska motståndare. Grupptvåorna kommer i sådana fall från Grupp C (Andorra, Monaco, Polen, Frankrike) och Grupp G (Bulgarien, Turkiet, Israel, Litauen, Lettland).

Tappar laget sin seedning och slutar tvåa i gruppen blir det värre (under förutsättning att Frankrike inte samtidigt tappar sin seedning) - motståndet i 1/8-poolen kommer i sådana fall från samma grupper, men då blir det segrarna från Grupp C och G som väntar tillsammans med tvåan i Grupp A.

Sverige 2 kan inte undvika Tyskland eller Spanien. Och riskerar dessutom att få möta Italien.
Tar sig Sverige 2 till 1/8-pool kommer motståndet från grupperna B (Portugal, Ungern, Irland, Italien), D (Estland, Holland, San Mariono, Ryssland) och H (Norge, Tyskland, Ukraina, Spanien, Skottland).
Vinner Sverige 2 blir det gruppsegraren från Grupp B, kommer Sverige tvåa gruppsegrarna från Grupp D och H.

 

Publicerad: 2011-08-18

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se