Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Båda svenska lagen har chansen inför morgondagen

"Sverige 1 har 90 procents chans att gå vidare, Sverige 2 har 60 procent", sade den svenske landslagsspionen Niklas Marklund inför spelstart i morse. Och vid dagens slut ser han ingen anledning att ändra uttalandet. Som det ser ut nu behöver Sverige 1 slå England imorgon, medan Sverige 2 måste slå Schweiz med minst 13-7, för att ta sig till åttondelspoolerna.

Sverige 1 spelade upp sig efter den tunga inledningen mot Luxemburg.
- Det var just en sådan start man inte ville ha, kommenterar Patrik Andersson.
Men inte heller mot Tjeckien, som visserligen spelade bra, såg spelet ut att flyta så enkelt som man skulle önska.
Sverige 1 har spelat med samma laguppställning hela dagen - Patrik Andersson, Rickard Nilsson och Thomas Wiede på planen. Robert Beijmo som ivrigt påhejande fjärdespelare från bänken, bredvid coachen Markel Sjöström.

Förbundskapten Anders Larsson gjorde ett byte i det andra svenska lagets uppställning under matchen mot Wales. Skytten Håkan Hallberg gick av banan vid ställningen 5-6 och Håkan Berg klev in på mittpositionen, samtidigt som Albin Plantin tog över skytterollen. Joachim "Pimmen" Andersson var stabil som läggare.
Landslagsveteranen Berg lade två klot som stendog innan de hunnit dit de skulle i sin första EM-runda för i år. Sedan satte han sig ner i ringen och matade in lägg efter lägg. Sverige 2 besegrade Wales med 13-8.

- Men nu känns det ändå sådär, faktiskt, säger Anders Larsson sedan Schweiz slagit Belgien.
Det innebär att Sverige måste slå Schweiz med 13-7 i den sista gruppspelsmatchen imorgon. Under förutsättning att det går som förväntat i morgonmatcherna - Sverige slår Slovakien och Schweiz slår Wales.
- Och det känns inget bra att behöva spela på poäng. Det blir gärna ett annat spel då, försiktigare och konstigare, än när man bara spelar för segern.

Det är naturligtvis inte omöjligt att Wales slår Schweiz - i så fall räcker det med seger för Sverige. Som först måste slå Slovakien.

Morgondagens spelstart är framflyttad till klockan nio.
Sverige 1 står över den fjärde omgången och spelar därefter mot England.

Publicerad: 2011-08-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se