Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ingen ny skyttemedalj för Rickard

Rickard Nilsson missar kvartsfinalerna - och chansen att försvara eller uppgradera sitt EM-brons - i precisionsskytte. Med 36 poäng slutade han sjua i kvalomgången och fick därmed en plats i återkvalet. Väl där sköt han med 35 poäng, vilket inte räckte för att ta sig till kvartsfinal.

Ryske förbundsordföranden Evgeny Osokin chockade genom att skjuta hela 47 poäng i återkvalet, till fransmännens jubel. Att varken Italien, Spanien eller Belgien finns bland kvartsfinalisterna stärker det franska greppet om guldmedaljen.
- Jag hoppas det, säger franske sportchefen Jean-Yves Peronnet.

Portugals Hugo Dores spelade också upp sig ordentligt - från 29 poäng i kvalomgången till hela 48 i återkvalet. Danmarks Emil Petersen hade inte heller mer än 29 poäng i första omgången, men knep den sista kvartsfinalplatsen med 39 poäng.

Det krävdes 28 poäng för att ta sig till återkvalet - Dores och Petersen var med andra ord precis över gränsen.
De fyra skyttar som har bäst resultat i grundomgången tar de fyra första platserna i kvartsfinalerna. De tolv skyttar som placerar sig på plats 5-16 skjuter på nytt och de fyra som då får bäst resultat tar hand om de sista finalplatserna.

För Rickard Nilssons del blev det en sjundeplats också i återkvalet. Stora delar av den svenska publiken hann lämna EM-arenan mellan grundomgången och återkvalet. Och kanske var det bristen på gåshud som fick Rickard på fall.

- Jag kände hur jag fick gåshud över hela armarna efter andra skottet, när publiken bara jublade, sa en påtagligt lycklig Rickard Nilsson efter att ha skjutit sin första serie.

Fransmannen Dylan Rocher leder, föga förvånande, med 53 poäng. Englands Sofiane Lachani imponerade med 38 poäng - trots att han fick en fempoängare bortdömd på grund av fotfel.

Precisionsskyttets finalpass spelas imorgon, lördag, och inleds med kvartsfinaler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. klockan 19.

Publicerad: 2011-08-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se