Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige 2 - Slovakien: 13-6

Sverige 1 är klara för åttondelspool! Joachim Andersson, Albin Plantin och Håkan Hallberg, i Sverige 2, måste vinna över Slovakien. Det ska inte vara - och ser inte ut att bli - några större problem. Därefter måste Sverige 2 slå Schweiz med åtminstone 13-7 för att gå till 1/8-pool.

Hallberg får inte till skyttet inledningsvis. Men när Håkan Berg går och värmer upp gör Hallberg en kalle och en träff. Plantin skjuter dubbla träff i samma vända, han också och Sverige tar en trea: 10-3.

Hallberg träffar första i vändan efter, missar andra. Och med 2-2 i klot träffar Albin lillen istället för klotet, öppnar upp spelet för slovakerna och lägger en och en halv meter kort... Bjudning för slovakerna som lägger in sina två i den stora luckan - även om det faktiskt var på håret att kloten kom in, i båda fallen: 10-6.

Sverige gör sina klot i nästa omgång. Pimmen lägger in första, Håkan skjuter dubbla träff - och där är slovakerna tomma. Pimmen lägger in andra poängen, Albin den tredje och står med ett klot kvar på hand när matchen är över: 13-6.

Schweiz - Wales: 13-5

Sverige 1 står över fjärde omgången och väntar på att möta England i sista gruppspelsomgången. Vinst där och Sverige 1 är vidare. Skulle Tjeckien slå Luxemburg är Sverige 1 klara för åttondelsfinal.

Tjeckien vinner över Luxemburg!

Luxemburg - Tjeckien: 6-13
England - Österrike: 13-8

Publicerad: 2011-08-20

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se