Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige till kvartsfinal - sagolik stämning i Svenska Mässan

Sverige är i kvartsfinal i EM. När Patrik Andersson, Rickard Nilsson, Thomas Wiede och Robert Beijmo slår Danmark med 13-6 har de ett läktarstöd av sällan skådat slag. Ekot från jublen, applåderna och hejaropen inne i Svenska Mässan kommer att dröja sig kvar länge. Men när Sverige klockan halv nio imorgon möter Spanien i kvartsfinal kommer förhoppningsvis påfyllning.

- Så vänder man en mästerskapsturnering från fiasko till succé, säger Patrik Andersson efter segern som tar honom och resten av det svenska landslaget till kvartsfinal.
Med fiaskot avser han öppningsmatchen mot Luxemburg, som blev en riktig mardrömsstart på mästerskapet för svenskarnas seedade landslag.
- Vi har verkligen kämpat hela tiden. Men idag har vi spelat riktigt bra, fortsätter Patrik.

Han berättar att man medvetet lagt om taktiken efter förlusten mot Luxemburg - till ett mer defensivt spel, där läggspelet stått i fokus.
- Idag har vi flera gånger lyckats med att lägga in tre-fyra klot i riktigt trånga lägen.

Det svenska publikstödet nådde en nivå man inte får uppleva om man inte spelar mästerskap på hemmaplan.
- Det har betytt jättemycket och verkligen hjälpt oss att äta oss in i turneringen. I just den här matchen, mot Danmark, kände jag för egen del att jag var i zonen och hade fått mina klot dit jag ville även om jag stått helt ensam i hallen. Men det är en helt underbar känsla att titta ut över läktarna, när man inte står i ringen, och se, höra och känna stödet från publiken, säger Patrik.
- Framför allt när det går lite trögt är det till stor hjälp.

I morgon väntar riktigt tufft motstånd i form av Spaniens landslag. Förhoppningsvis vaknar de svenska boulesupportrarna i tid. Halv nio spelar Sverige kvartsfinal. På hemmaplan.

Publicerad: 2011-08-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se