Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige räckte inte riktigt till mot Spanien

Sverige bjöd spanjorerna fint motstånd i kvartsfinalen. Patrik Andersson, Rickard Nilsson och Thomas Wiede spelade riktigt bra och förde länge spelet. Problemet var att de sällan lyckades utnyttja lägena och ta många poäng när möjligheterna uppstod. Till skillnad från spanjorerna.

Vid ställningen 4-6 till Sverige hade Sverige och Spanien varsitt klot kvar. Spaniens poängkula ligger inte långt från lillen, Sverige har tvåan och trean ungefär fem decimeter därifrån. Rickard skjuter en kalle och den spanske mittspelaren klarar inte pressen och missar lägget. Tre poäng till Sverige.

Hade Sverige lyckats behålla det spelet i fler vändor skulle de stått i semifinal nu. För det var Sverige som gjorde flest klot och förde spelet. Men lyckades i övriga vändor inte knipa de stora poängen.

Spanjorerna var säkerligen glada att det inte stod mer än 7-6 till svenskarna halvvägs in i matchen. Och att svenskarna, som i det läget hade tre klot kvar medan spanjorerna var tomma, bommade tre skott på den spanska poängkulan.

När det efter ytterligare en vända stod 8-7 lär spanjorerna än en gång ha jublat inombords. Patrik hade lagt in båda sina kulor. Spanjens skytt, Juan Jimenez, hade träffat den första men missade den andra. Mittspelaren missade också, men träffade lillen som gick död - och det blev en ny vända.

I den vändan stod spanjorerna med tre klot kvar på hand när Sverige var tomma. Men den svenska garden gjorde spelet synnerligen tajt för spanjorerna, som satsade på att flytta lillen bak för en fyra - i ett farligt läge, med många svenska kulor för lillen att stanna vid.
Lillen stannade också vid en av de svenska kulorna - men det hindrade inte Jimenez från att lyfta fram på en svensk klosskula och knuffa in den spanska kulan bakom, mot lillen för en tvåa.

I den sista omgången, vid ställningen 8-9, lyckades Sverige inte hålla spelet tajt och spanjorerna hade tre klot på sig för att skjuta en kalle och en träff för match. De behövde bara använda två.

 

Publicerad: 2011-08-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se