Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle och Halmstad till poolspelet - Kärnan och Sörbyängen utslagna

Coccinelles Andersson/Johansson/Nilsson blir det första laget att ta sig till Bouletourfinalens poolspel, efter att ha besegrat Lindomes Hugosson/Holmström/Berg med 13-5. Halmstads Andersson/Löf/Wiede följer dem dit sedan de vunnit över Boström/Orrbeck/Theander med 13-7. BK Kärnan och Sörbyängen är utslagna.

BK Kärnans Hallberg/von Eggers Patron/von Eggers Patron lämnar Bouletourfinalen och Göteborg efter att ha fått stryk i två raka. Båda gångerna mot damlandslagen. Kärnanspelarna hade allvarliga problem med att hitta läggen. I den avgörande matchen mot Boo SK lyckades Viktor von Eggers Patron för det mesta, medan hans bror Henri hade det tuffare.

Sedan han på broderns uppmaning höjt bågen gick det bättre ett par rundor - Kärnan kom ikapp till 10-11 från att ha legat under med 5-10 och 6-11 - men det verkade ha gått troll i Helsingborgsklubbens spel och kloten for strax iväg igen på de luriga banorna vid Slottskogsvallen.
- Rent teoretiskt kan man inte ha så mycket otur, så många stenträffar, muttrade Henri.
- Banorna är jättebra. Det måste vara något vi gör fel, men vi försöker ju med allt för att rätta till det och det lyckas inte. Så som vi spelar idag har vi inte här att göra.

Efter gårdagen slutade Kärnan som gruppetta med tre segrar. Då måste det ha känts bättre?
- Vi spelade jättebra de två första matcherna, men när vi hade vunnit dem var vi ju redan vidare och då var det inte särskilt roligt att spela de andra matcherna, så där hystade vi mest iväg kloten, säger Henri.

Samtidigt som Kärnans klot gick fel väg mest hela tiden hade Boo-spelarna medvind och blandade medvetna carreauer med ofrivilliga.
Den medvinden behöver de antagligen ha med sig i det avgörande mötet med Lindome, som just inletts.

I matchen om den sista poolspelsplatsen möter stockholmarna Larsson/Aden/Marklund göteborgarna Boström/Orrbeck/Theander.  Stockholmarna slog ut Sörbyängen ur tourfinalen utan större problem. Landslagsdamerna förlorade mot Halmstad, men spelade långt ifrån dåligt. Framför allt Boström och Theander imponerade, medan Orrbeck inte riktigt hittade läggspelet. Å andra sidan sköt hon lillen död vid ställningen 7-12 - vilket inte räddade laget i mer än en omgång, men kan ha varit den framgång Orrbeck behövde för att bli vän med banorna igen.

Publicerad: 2011-09-04

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se