Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle vinner tourfinalen, Lindome tvåa

Coccinelles Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson vinner Bouletouren 2011 efter att ha besegrat Matilda Boström, Tove Orrbeck och Anna Theander, KÄR/KÄR/GBB. Lindome vinner matchen om andraplatsen över samma motståndare med 13-11.

Förra året hade Coccinelletrippeln vunnit de flesta av tourens etapper och var klara favoriter till toursegern. Då gick det inte alls. I år hade trippeln en semifinalsplacering, två kvartsfinaler och en åttondel bakom sig - liksom ett SM-silver - och kammade hem segern.

- Det känns väldigt bra att avsluta så här, säger Joachim Andersson.
- Samtidigt känns det lite konstigt att kalla det för en tourseger - eftersom vi inte är det lag som varit bäst under året. Vi var bäst idag, men vi har inte slagit Halmstad en enda gång i år. Jag tycker att de är det lag som är årets bästa, fortsätter han.

Halmstadtrippeln försvann ur tourfinalen efter att ha förlorat först mot landslagsdamerna från Kärnan/Bangers och därefter mot Lindome.

Publicerad: 2011-09-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se