Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle och Sandsbro allsvenska mästare

Coccinelle PC blir årets allsvenska mästare och snuvar Halmstad på elitseriesegern. Det var första gången Coccinelle spelade i den högsta divisionen och hade chansen att vinna serieguldet. Liksom stockholmarna i Sibirien CP för två år sedan tog skåningarna tillvara på tillfället. Sandsbro AIK heter de nya mästarna i veteranallsvenskan. Smålänningarna vinner med en poäng över malmöiterna i Quatre Boules och stockholmarna i Fagersjö PS.

Det blev dramatik in i det sista när årets allsvenska segrare skulle koras. Halmstad Petank och Coccinelle PC var de två klubbar som inför sista omgången hade chansen att vinna elitserien - där de båda segrarkandidaterna mötte varandra. De började med att vinna varsin trippel.

Halmstad hade ett litet övertag redan före spelstart. Skulle mötet med Coccinelle sluta oavgjort hade hallänningarna tagit hem den allsvenska seriesegern. Medan malmöklubben var tvungen att vinna - och alltså pressad att segra i båda de sista trippelmatcherna.

Den pressen klarade malmöiterna. Coccinelle, som i fjol tog klivet upp till elitserien, vinner alltså den högsta allsvenska divisionen första gången de deltar i den.

Just nu:

Jimmy Löf, Thomas Finné, Peter Oskarsson - Joachim "Pimmen" Andersson, Jessica Johansson, Thor Hjelm: 2-10

Pontus Thuresson, Thomas Wiede, Patrik Andersson - Tobias Svensson, Jan Simonsen, Rickard Nilsson: 10-9

 

Publicerad: 2011-09-11

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se