Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Arrangörsforum fortsätter jobba för bättre stortävlingar

Spelformer, sponsring och värdegrunder hamnade i centrum när arrangörsforum arrangerades i veckan. Ett nytt forum hålls redan i år och nästa år kan boulespelarna förhoppningsvis märka effekterna när de besöker de nationella tävlingarna.

Hur kan vi utveckla våra tävlingar, vad kan vi ha för nytta av varandra, hur vill vi att våra tävlingar ska upplevas, är arrangörsforum ett bra steg på vägen vidare? Det var några av de frågor som diskuterades när tävlingsarrangörer för tredje året i rad samlades vid ett forum för att utbyta erfarenheter och för att med varandra och Svenska Bouleförbundets representanter diskutera och utveckla tävlingsarrangemangen.
Den här gången var enbart företrädare för de nationella och internationella tävlingarna inbjudna och forumet arrangerades inte i samband med SM – i veckan som gick träffades Mats Peterson (Varbergs Strandcup), Henrik Hugosson (Lindomespelen), Sven Jönhede (Örestad Open) samt Pontus Thuresson (SBF:s tävlingskommitté) och Ulf Wallman (SBF:s tävlingskonsulent) i Varberg. Ledde Rasmusson (SWIO) kunde inte närvara, men deltog med nedskrivna tankar, och Herman Thorell (Fyrlingen) blev sjuk och kunde inte heller vara med. SISU Öppnas i nytt fönster.:s Denny Olofsson medverkade också vid mötet.

Spelformer, sponsring och värdegrunder hamnade i fokus.
– Det blev en hel del prat om attityd och värdegrund, berättar Ulf Wallman och fortsätter:
– Som tävlingsdeltagare vill man känna sig välkommen, som en gäst. Så känner de flesta som kommer till Varbergs Strandcup och Mats berättade att det beror på att de har pratat om de här sakerna – attityd och värdegrund – inför arrangemanget. Det är viktigt att förmedla glädje och att ta hand om sina besökare.
De olika spelformerna diskuterades också flitigt och man enades om att man vill försöka stärka och lyfta fram trippeltävlingarna.
– Det är nästan bara vid de nationella tävlingarna det finns möjlighet att spela trippel och vi vill göra den spelformen mer attraktiv, säger Wallman.
Sponsringen blev, precis som vid tidigare arrangörsforum, ett samtalsämne.
– Det föll sig naturligt när SISU fanns med på mötet. De kan hjälpa till med stöd i form av olika utbildningsinsatser och kurser. Inte bara inom sponsring, berättar Wallman.

Nytt forum redan i november
Att man vill fortsätta samarbetet för att utveckla de stora tävlingarna var man rörande överens om vid mötet och man beslutade att samlas till ett nytt möte och fortsatta diskussioner redan i början av november.
– Förhoppningsvis kommer man som boulespelare att märka resultaten under tävlingarna nästa år, säger Wallman.

Klubbarnas viktiga engagemang behöver uppmuntras och stärkas
– Hur vill vi bli uppfattade och hur blir vi uppfattade, var är vi idag och vart vill vi komma – det är nyckelfrågorna för att komma vidare. Hur vägen dit ser ut kan jag inte svara på idag, fortsätter Wallman.
Han betonar att idéerna, engagemanget och drivkraften måste komma från klubbarna, från de som arrangerar tävlingar. Eller från enskilda individer.
– Men det gäller att strukturera upp arbetet så att fler kan känna sig delaktiga.
Sådant – och att skapa utrymme för utvecklingsarbete – kan Ulf Wallman hjälpa till med i sin roll som tävlingskonsulent.
Till helgen åker Wallman till Norra Sveriges Bouleförbund för att vid deras distriktsmöte försöka stärka klubbarna och tävlingsarrangemangen där. Liknande möten planeras i andra delar av landet senare i höst/vinter.

Publicerad: 2011-09-20

Senast uppdaterad: 2011-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se